Αλέξης Τσίπρας: Θα είμαστε σίγουρα πρώτο κόμμα στις εκλογές

Μετά από τη μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές  

O Αλέξης Τσίπρας έκανε δηλώσεις, έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην Κουμουνδούρου και ευχαρίστησε τα μέλη του κόμματος για τη μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές διαδικασίες.  

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 150.000 στις κάλπες

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία δήλωσε ότι η συμμετοχή ξεπέρασε τις 150.000 ενώ πραγματοποιήθηκαν αρκετές νέες εγγραφές μελών.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και όλες θερμά για τη μεγάλη σας συνεισφορά, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και όλες για τη σημερινή γιορτή της συμμετοχής, τη γιορτή της δημοκρατίας. Νομίζω ότι σήμερα κάναμε ένα μεγάλο, ένα σπουδαίο, ένα αποφασιστικό βήμα για να ξαναφέρουμε την ελπίδα πίσω στον τόπο μας, στην πατρίδα μας και το έχει ανάγκη. Θέλω να σας θυμίσω ότι το βράδυ των εκλογών της γλυκιάς ήττας του '19 - γιατί πήραμε 32% του ελληνικού λαού - είχα μιλήσει τότε ότι αυτό το μεγάλο ποσοστό που μας δίνει ο δημοκρατικός κόσμος της πατρίδας μας είναι μια εντολή για εμάς, μια εντολή μετασχηματισμού να αντιστοιχηθεί ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ των, τότε, 30.000 μελών με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ των δεκάδων χιλιάδων προοδευτικών πολιτών που μας στήριζαν και μας στηρίζουν», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι «σήμερα κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Κάναμε αυτό το αποφασιστικό βήμα χάρη στην πρωτοφανή συμμετοχή των μελών μας νέων και παλιών, 150.000 και πλέον πολιτών που προσήλθαν στις κάλπες για να στείλουν πίσω τον λογαριασμό, πιστεύω κάναμε αυτό το αποφασιστικό βήμα με την πρωτοφανή συμμετοχή στην κάλπη, με την ένταξη πάνω από 110.000 μελών, με 172.000 συνολικά εγγεγραμένα μέλη της οργάνωσης και της νεολαίας, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια ένα άλλο κόμμα, πιο μαζικό, λαϊκό, νεανικό, σύγχρονο, ριζοσπαστικό, μα πάνω από όλα ένα κόμμα των μελών. Ο κορμός της μεγάλης προδοευτικής παράταξης στον τόπο μας που σήμερα άπλωσε τις ρίζες του σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη, σε κάθε γωνιά της υπαίθρου, σε κάθε κοινωνική ομάδα».

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε: «γίναμε σήμερα το μαζικότερο κόμμα ενεργών μελών στη χώρα μας και ένα από τα πιο μαζικά κόμματα της αριστεράς σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντική επιτυχία. Νομίζω ότι αυτό μετατρέπει την ελπίδα σε ισχυρή δύναμη αλλαγής. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλες και όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία. Πάνω από όλα τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες παλιά και νέα μέλη μας που προσήλθαν στις κάλπες και έστειλαν πίσω τον λογαριασμό αλλά και με τίμησαν με εμπιστοσύνη τους. Αισθάνομαι βαριά αυτή την ευθύνη. Θέλω να ευχαριστήσω τους περισσότερους από 3.000 εθελοντές και εθελόντριες στις εφορευτικές επιτροπές, που κρατήσανε αψεγιάδαστη αυτή την διαδικασία από το πρωί, τα μέλη της ΚΠΕ τον Ηλία Νικολακόπουλο τον πρόεδρο της ΚΠΕ, όλα τα μέλη μας που εργάστηκαν, τον γραμματέα του κόμματος τον Δημήτρη τον Τζανακόπουλο, χιλιάδες μέλη εργάστηκαν για μια διαφανή και αδιάβλητη διαδικασία. Θέλω να υπενθυμίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 μελών τότε κέρδισε τρεις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών σήμερα είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επόμενες εκλογές όποτε και αν αποφασίσει να στήσει κάλπες ο κ. Μητσοτάκης. Αυτή είναι η προσωπική μου δέσμευση. Με ενότητα και συναίσθηση της βαριάς ευθύνης, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τη νέα νίκη του λαού μας, για να ξαναφέρουμε την ελπίδα και τη δικαιοσύνη στην πατρίδα μας. Καλή δύναμη και καλούς αγώνες, διότι τώρα ξεκινά ένας νέος, μεγάλος και νικηφόρος γύρος για όλους εμάς. Σας ευχαριστώ πολύ».

Αλέξης Τσίπρας: Οι πρώτες δηλώσεις μετά τις εσωκομματικές εκλογές

Αλέξης Τσίπρας: Οι πρώτες δηλώσεις μετά τις εσωκομματικές εκλογές / Φωτογραφία: Eurokinissi
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top