H επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη βαριά ήττα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο οδικός χάρτης για τις αλλαγές

Την επομένη της μεγάλης εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, στο κόμμα επικρατεί μεγάλη περίσκεψη, με τον Αλέξη Τσίπρα να προαναγγέλλει μεγάλες αλλαγές, αλλά και διαδικασίες από τη βάση για την ηγεσία του κόμματος, ενώ θέτει ως ορίζοντα για την ανάκαμψη τις ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2024.

Εκλογές 2023: Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με «φόντο» την εκλογή προέδρου

Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι εκ νέου υποψήφιος και θα προσπαθήσει να αναβαπτιστεί μέσα από τη βάση του κόμματος.  

Όπως μετέδωσε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star η Ειρήνη Σαββοπούλου, από κει και πέρα αρχίζουν τα ερωτήματα.

Θα υπάρξει νέος υποψήφιος; Είναι νωρίς ακόμη αλλά προς το παρών δε φαίνεται να υπάρχει μία τέτοια προοπτική. 

Όλοι είδαν πίσω από τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως δρομολογεί διαδικασίες όπως προβλέπεται από το καταστατικό: πολιτική γραμματεία, κεντρική επιτροπή, η οποία θα οδηγήσει σε ένα έκτακτο συνέδριο, το οποίο με τη σειρά του θα οδηγήσει σε εκλογή από τη βάση. 

Πότε θα γίνουν όλα αυτά; Καλοκαίρι και διοικητικές εκλογές είναι θέματα τα οποία τα ζυγίζουν. Υπάρχουν φωνές και σενάρια που μιλούν για ένα έκτακτο συνέδριο ενδεχομένως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές το Νοέμβριο και μετά εκλογή νέας ηγεσίας.

Όλοι συγκλίνουν πως θα πρέπει να γίνει μία συζήτηση σε βάθος για τα αίτια της συντριβής αλλά και τη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Ο χρόνος προκειμένου να δουλέψουμε μεθοδικά με στόχο την ανασυγκρότησή μας, δεν είναι απεριόριστος. Ο χρονικός ορίζοντας για την επιστροφή μας είναι οι ευρωπαϊκές εκλογές σε περίπου έναν χρόνο από σήμερα. Αυτό πρέπει να γίνει με επιτυχία γιατί το επιβάλουν οι ανάγκες των πολιτών. Είναι αυτονόητο πως σε αυτή τη συλλογική διεργασία ανασυγκρότησης πρώτος εγώ θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top