Μητσοτάκης για υπουργούς: Θα γίνει rotation, κάποιοι θα κάτσουν στον πάγκο

Πόσους βουλευτές θέλει να έχει για μια «άνετη αυτοδυναμία»

«Δε θέλουμε μια πλειοψηφία του ενός ή δύο βουλευτών», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης / Βίντεο: Σκάι

«Η κάλπη στις 25 Ιουνίου είναι άδεια», είπε για ακόμη μία φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις επαναληπτικές εκλογές.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε πως λυπάται που χρειάζεται να περάσουμε και πάλι τη διαδικασία της κάλπης: «Φάνηκε πόσο αχρείαστη ήταν η απλή αναλογική».

Νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη: Η  δομή, οι καραμπόλες και το rotation

Ο ίδιος κάλεσε τους νέους να ψηφίσουν και να μην απέχουν, αλλά επίσης και όσους ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία στις προηγούμενες εκλογές να προσέλθουν και πάλι στις κάλπες: «Υπάρχει ο κίνδυνος κάποιοι να θεωρήσουν ότι δεν αξίζει να πάνε και πάλι».

Μητσοτάκης: Κράτει σε αυτούς που προεξοφλούν υπουργική θέση

Όπως είπε, θέλει ένα ποσοστό που θα του επιτρέπει να εφαρμόσει το πρόγραμμα της ΝΔ. «Όσο μεγαλύτερη είναι η εντολή του λαού τόσο μεγαλύτερη η ευθύνη και οι απαιτήσεις. Δε θέλουμε μια πλειοψηφία του ενός ή δύο βουλευτών», σημείωσε, εξηγώντας ότι θα επιθυμούσε μια «άνετη και λειτουργική πλειοψηφία, αντίστοιχη με αυτή της προηγούμενης τετραετίας. Υπενθυμίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία εξελέγη με 158 βουλευτές, ενώ έκλεισε την τετραετία με 156 βουλευτές.

Μητσοτάκης TikTok: Το βρίσιμο της Μαρέβας, το cringe και η… thug life

Για υπουργούς: Θα γίνει rotation, κάποιοι θα κάτσουν στον πάγκο

Αναφερόμενος στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε πως θα γίνει rotation. 

Ο Μητσοτάκης και η selfie με τις καλλονές στα Ιωάννινα

«Αυτό σημαίνει πως κάποιοι θα καθίσουν στον πάγκο και κάποιοι θα έρθουν από τον πάγκο να παίξουν βασικοί», υπογράμμισε.

Ποια θα είναι τα πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσει η νέα κυβέρνηση

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως έχει σκεφτεί τα πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσει, κάποια εκ των οποίων θα κατατεθούν τον Αύγουστο.

Το πρώτο νομοσχέδιο, που θα καταθέσει η νέα κυβέρνηση, θα είναι η επικαιροποίηση της οργάνωσης του κράτους και το δεύτερο η νομοθετική αποτύπωση των κεντρικών οικονομικών δεσμεύσεων της Νέας Δημοκρατίας.

«Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν εντολές από το τουρκικό προξενείο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα των καταγγελιών περί παρέμβασης του τουρκικού προξενείου στις εκλογές στη Ροδόπη.

Όπως είπε, θα θίξει το θέμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όταν συναντηθούν, σημειώνοντας πως είναι αδιανόητο να παρεμβαίνει μια χώρα στα εσωτερικά μιας άλλης χώρας και δη σε εκλογές. «Δεν έχει καμία δουλειά η Τουρκία να ανακατεύεται με τη μουσουλμανική μειονότητα», είπε.

Ροδόπη: Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ είχε ενημερώσει για το τουρκικό προξενείο με μέιλ

Παράλληλα, στηλίτευσε τη στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που φέρονται να «παίρνουν γραμμή» από το τουρκικό προξενείο, λέγοντας πως τόσες ημέρες δεν έκαναν μια απλή δήλωση για να πουν το αντίθετο, «γιατί πολύ απλά από εκεί παίρνουν εντολές».

Μητσοτάκης: Δε θα μας πει ο Ερντογάν τι όπλα θα πάρουμε    

Απαντώντας στο εάν ο Τούρκος πρόεδρος του προτείνει να μην πάρει τα F-35, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως θα τον ευχαριστήσει για τις συμβουλές και θα προχωρήσει κανονικά τον σχεδιασμό του. Όσον αφορά τις διαφορές με την Τουρκία, είπε πως α μόνα ζητήματα που συζητά η Ελλάδα με την Τουρκία είναι αυτά των ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας.

«Ακούγοντας τον Γιώργο Τσίπρα ήταν σαν να ακούω τον Ερντογάν – Είναι επικίνδυνοι οι άνθρωποι»

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ξαδέρφου του Αλέξη Τσίπρα, Γιώργου Τσίπρα, πως η μόνη περιοχή που δεν αναφέρει η σύμβαση της UNCLOS είναι το Αιγαίο.

«Ήταν σαν να ακούω τον Ερντογάν. Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι ή άσχετοι», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα γίνουν 10.000 νέες προσλήψεις στην Υγεία»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο σύστημα υγείας της χώρας, το οποίο έχει βάλει ψηλά στην ατζέντα κατά την προεκλογική περίοδο.

«Θα μπορούσα να πω, "δέσαμε το γάιδαρό μας" και να πάμε χαλαρά. Δεν μου ταιριάζει αυτό. Μπορεί η δεύτερη τετραετία να είναι αλμάτων για τη χώρα που ενίοτε σημαίνει ρήξεις και συγκρούσεις με κατεστημένα και νοοτροπίες. Στις εφημερίες μπαίνουν τακτικά περιστατικά για να παίρνουν προτεραιότητα στα χειρουργεία. Δεν θα ανεχθούμε άλλο τέτοια φαινόμενα», είπε.

«Θα εφαρμόσουμε σκληρή αξιοκρατία και συνεχή αξιολόγηση. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα τις λίστες στα χειρουργεία. Αν χρειαστεί να αγοράσουμε υπηρεσίες για να έχει ο πολίτης δωρεάν υπηρεσία, θα το κάνουμε. Θα μισθώσουμε υπηρεσίες ελικοπτέρων με έξι βάσεις από το εξωτερικό. Θα γίνουν 10.000 νέες προσλήψεις. Θα μπουν στο 1+1. Δεν είμαστε πια σε σκληρούς μνημονιακούς περιορισμούς», κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top