Νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη: Η  δομή, οι καραμπόλες και το rotation

Ποια θα είναι τα πρώτα δύο νομοσχέδια που θα φέρει στη Βουλή  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται για το φινάλε της προεκλογικής εκστρατείας με την κεντρική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας αύριο το βράδυ στο Σύνταγμα, σήμερα, όμως, βρίσκεται στα γραφεία του κόμματος, όπου εξελίσσονται πολλές συσκέψεις με το βλέμμα στην επόμενη μέρα. Για το τι συζητείται, τις τελευταίες πληροφορίες μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o Γιώργος Ευγενίδης. 

Μητσοτάκης: Κράτει σε αυτούς που προεξοφλούν υπουργική θέση

Το πρώτο νομοσχέδιο για «λίφτινγκ» στο επιτελικό κράτος και οι «μπλε φάκελοι» 

Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να στέλνει μηνύματα στα στελέχη της ΝΔ να μην προβάρουν κυβερνητικά κοστούμια, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι στο εσωτερικό της ΝΔ δεν γίνονται διεργασίες για την επόμενη μέρα μιας εκλογικής νίκης. Ήδη, ετοιμάζονται τα πρώτα δύο νομοσχέδια που ο κ. Μητσοτάκης έχει προαναγγείλει ότι θα είναι τα δύο πρώτα της νέας κυβέρνησης ΝΔ. 

 Αποκλειστικό Star: Όλοι οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη 

Το «λίφτινγκ» στη λειτουργία του επιτελικού κράτους, αλλά ένα οικονομικό νομοσχέδιο - σκούπα που θα θεσμοθετεί τις δεσμεύσεις της ΝΔ σε ορίζοντα τετραετίας για αύξηση μισθών και μείωση φόρων.  

Η «στενή ομάδα» Μητσοτάκη με το βλέμμα στο Μέγαρο Μαξίμου 

Στις κλειστές συσκέψεις της ΝΔ μετέχουν αυτή την ώρα τρία στελέχη που θα είναι και την επόμενη μέρα στο Μαξίμου, μαζί με τον κ. Μητσοτάκη εφόσον κερδίσει:  Γιάννης Μπρατάκος, Σταύρος Παπασταύρου, Άκης Σκέρτσος. New entry στην ομάδα θα πρέπει να θεωρείται η Σοφία Ζαχαράκη, που ακούγεται έντονα για κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Οι καραμπόλες και το rotation 

Από εκεί και πέρα, τα όποια τηλέφωνα του κ. Μητσοτάκη προς δυνάμει υπουργούς εκτιμάται ότι θα γίνονται από το ΣΚ και μετά. Ας ξεκινήσουμε από το ΥΠΕΞ, όπου φέρεται να μετακινείται ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Αυτό επηρεάζει τον Νίκο Δένδια, ο οποίος ακούγεται έντονα για το Άμυνας και φαντάζει δύσκολο να είναι σε κάποιο άλλο υπουργείο, με δεδομένη την πρωτιά του σε σταυρούς.

Δένδιας: Είδα τη δικογραφία Μπελέρη - Δεν δικαιολογείται η κράτηση

Σε ένα υπερ-υπουργείο Οικονομικών ακούγεται έντονα ο Κωστής Χατζηδάκης, ενδεχομένως με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη ως αναπληρωτή και διευρυμένες αρμοδιότητες. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ακούγεται έντονα για το Παιδείας και η Νίκη Κεραμέως μοιάζει να κερδίζει έδαφος για το Υγείας. Τέλος, μια από τις ελάχιστες υπουργούς που θα γλιτώσει το rotation φέρεται να είναι η Λίνα Μενδώνη στο Πολιτισμού, ενώ ακούγεται έντονα η Όλγα Κεφαλογιάννη για το χαρτοφυλάκιο του Τουρισμού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top