Εκλογές 2023: 4 στους 10 δηλώνουν «ούτε Αριστεροί ούτε Δεξιοί»

«Έσπασαν» οι διαχωριστικές γραμμές Δεξιάς- Αριστεράς: Τι έδειξε το exit pol

Έξω από τις στενές ιδεολογικές γραμμές Δεξιάς - Αριστεράς κινούνται πλέον όλο και περισσότεροι πολίτες, όπως αποδεικνύουν τα ποιοτικά στοιχεία από τo exit poll των εκλογών στις 21/5/2023. Εκείνο που καθορίζει τη ψήφο τους είναι όπως λένε ο ρεαλισμός των πολιτικών δεσμεύσεων και όχι το κόμμα. 

Νέα δημοσκόπηση: Βγάζει πάνω από 160 βουλευτές η Νέα Δημοκρατία

Οι μεγάλες απαιτήσεις της καθημερινότητας, αλλά και το αποτύπωμα που άφησαν στην ελληνική κοινωνία οι κρίσεις των περασμένων ετών, φαίνεται ότι απομακρύνουν τους πολίτες από τα στενά κομματικά χαρακώματα. 

4 στους 10 δηλώνουν «Ούτε Αριστεροί Ούτε Δεξιοί»

Από τα ποιοτικά στοιχεία του Exit Poll που προέκυψαν μετά τις εκλογές, φαίνεται ότι 4 στους 10 τοποθετούν πολιτικά τον εαυτό τους  είτε στο κέντρο είτε έξω από τα όρια Δεξιάς  και Αριστεράς, ενώ ορισμένοι δεν απαντούν. Στο 30% κινείται τόσο ο ευρύτερος χώρος της Δεξιάς όσο και ο ευρύτερος χώρος της Αριστεράς. 

Exit polls: Πανηγύρια στη ΝΔ - Στάση αναμονής στον ΣΥΡΙΖΑ

Οι κρίσεις έφεραν αλλαγές στην εκλογική συμπεριφορά 

«Από τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και μετά ο βαθμός ταύτισης των πολιτών με τα κόμματα όλο και μικραίνει» δηλώνει ο σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας Ηλίας Τσαουσάκης στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star. «Έτσι έχουμε μπει σε μια  περίοδο μικρής εκλογικής συμμετοχής, συρρίκνωσης των κομμάτων, χαμηλού ενδιαφέροντος για την πολιτική» προσθέτει.  

Δημοσκοπήσεις: Γιατί έπεσαν έξω – «Καρφιά» ΣΕΔΕΑ κατά ΣΥΡΙΖΑ   

Οι φυλές των ψηφοφόρων

Όπως δηλώνουν νέοι ψηφοφόροι στην κάμερα του Star, σίγουρα έχει αλλάξει ο τρόπος  που ψηφίζουν. Οι περισσότεροι δεν έχουν κριτήρια, επηρεάζονται από άλλους, ενώ  οι πολιτικές ιδεολογίες δεν είναι στην  πρώτη γραμμή των επιλογών τους

 «Η νέα γενιά είναι πραγματιστική, θέλει διέξοδο, ρεαλισμό και προοπτική» δηλώνει επίσης ο κ. Τσαουσάκης. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top