Exit polls: Πανηγύρια στη ΝΔ - Στάση αναμονής στον ΣΥΡΙΖΑ

«Ας περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα»

Οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων μετά τα exit polls

Μόλις οι κάλπες έκλεισαν, βγήκε το πρώτο exit poll από την GPO που καταγράφει το 80% της εκτίμησης ψήφου, με τη ΝΔ να είναι πρώτη με ποσοστό 36 - 40% και τον ΣΥΡΙΖΑ με 25 - 29%.

Exit Poll: ΝΔ 36 - 40 % - ΣΥΡΙΖΑ 25 - 29%

Τα πρώτα αποτελέσματα έφεραν χαμόγελα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, με το κόμμα να κάνει λόγο για «καθαρή νίκη», εάν τo exit poll «πέσει» μέσα.

Πανηγυρισμοί στα γραφεία της ΝΔ / Φωτογραφίες Eurokinissi (Μιχάλης Καραγιάννης)

«Εμείς περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτό που ζητούσαμε για καθαρή νίκη με διαφορά φαίνεται να επιτυγχάνεται. Περιμένουμε τα επίσημα», ήταν η πρώτη αντίδραση από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς.

Εκλογές 2023: Πόσες έδρες παίρνουν τα κόμματα με βάση το exit poll

Εκλογές 2023: Πανηγυρισμοί στη ΝΔ μετά τα exit polls

Χαμόγελα στη ΝΔ μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελέσματων exit polls / Φωτογραφίες Eurokinissi (Μιχάλης Καραγιάννης)

Εκλογές 2023: Η πρώτη αντίδραση της ΝΔ μετά τα exit polls

ΣΥΡΙΖΑ για exit poll: «Ας περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα»

«Περιμένουμε τα πρώτα πραγματικά αποτελέσματα», ανέφεραν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων exit poll.

«Aς περιμένουμε να δούμε τα πρώτα πραγματικά αποτελέσματα, γιατί έχουμε εμπειρία από εκλογικές αναμετρήσεις και γνωρίζουμε ότι τα πραγματικά αποτελέσματα μπορεί να είναι διαφορετικά. Η εικόνα που έχουμε είναι ότι 1 στους 3 ερωτηθέντες δεν απαντούσε. Οπότε ας κάνουμε λίγη υπομονή να δούμε τα πρώτα πραγματικά αποτελέσματα», ανέφερε η Κουμουνδούρου.

ΠΑΣΟΚ για exit poll: «Εάν τα αποτελέσματα είναι πραγματικά, αυξήσαμε τα ποσοστά μας»

Ικανοποίηση εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ για τα πρώτα αποτελέσματα των exit polls, αφού εάν αποδειχθούν πραγματικά, τα αποτελέσματα του κόμματος αυξάνονται κατά 40%, όπως αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη.

«Εφόσον επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα του exit poll, το ΠΑΣΟΚ ανεβάζει τα ποσοστά του κατα 40% και ενισχύει τις δυνάμεις του. Κεντρική στόχευση του κόμματος είναι να επιστρεψει ως πρωταγωνιστικός πόλος, κάτι και εξυπηρετείται από τα ποσοστά αυτά. Αν επιβεβαιωθούν τα χαμηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, το κάλεσμα προς τους προοδευτικούς πολίτες θα είναι ευθύ. Χρειάζεται προοδευτική ενλλακτική που μπορεί το ΠΑΣΟΚ να προσωποποιήσει. Ο Τσίπρας αποδείχτηκε χρυσός χορηγός της Νέας Δημοκρατίας, όλα πέρασαν και δεν ακούμπησαν επειδή ήταν αυτός αντίπαλος», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top