Ξυδάκης για νίκη ΝΔ: Ίσως ένα μέρος του πληθυσμού έχει Σύνδρομο Στοκχόλμης

«Οι νέοι είτε δεν έχουν καταλάβει είτε δεν έχουν καταλάβει οι γονείς τους»

Για «Σύνδρομο Στοκχόλμης» και για «νέους που δεν έχουν καταλάβει» έκανε λόγο ο Νίκος Ξυδάκης, προσπαθώντας να εξηγήσει τους λόγους της μεγάλης ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Ίσως σε ένα μέρος του πληθυσμού, μέσα σε αυτή τη συσκότιση, την παραπληροφόρηση και την ομίχλη στα μυαλά, να υπάρχει ένα σύνδρομο "είμαστε θυρωροί της νύχτας", ένα Σύνδρομο Στοκχόλμης», είπε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκλογές 2023: Επιστρέφουν με νέο όνομα και σήμα Μπογδάνος και Λατινοπούλου

Αναφερόμενος στους νέους ψηφοφόρους, που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία (31,5% στις ηλικίες 17-24 ετών έναντι 28,8% στον ΣΥΡΙΖΑ), ο κ. Ξυδάκης είπε πως «είτε δεν έχουν καταλάβει οι ίδιοι είτε οι γονείς τους δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει».

Μητσοτάκης: Ήξερα ότι θα πάμε καλά αλλά δεν περίμενα 20 μονάδες διαφορά

Νέα Δημοκρατία: Το 20% θα μοιάζει σύντομα με άπιαστο όνειρο

«Μέχρι την 21η Μαΐου, ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι οι νέοι θα έριχναν τον Μητσοτάκη. Τώρα που και οι νέοι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, κατά τον κύριο Ξυδάκη είτε πάσχουν από το σύνδρομο της Στοκχόλμης, είτε δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν», δήλωσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε όσα είπε ο κ. Ξυδάκης.

Εκλογές 2023: Αυτοί θα είναι οι υπουργοί της υπηρεσιακής κυβέρνησης

«Οι μόνοι που δεν έχουν καταλάβει τι ψήφισαν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είναι ο κ. Τσίπρας και η παρέα του. Και, όσο συνεχίζουν να προσβάλλουν τους πολίτες, τόσο το 20% θα μοιάζει σύντομα με άπιαστο όνειρο», πρόσθεσε.

Εκλογές 2023: Στις 16:00 ορκίζεται υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ι. Σαρμάς

«Τους αφήνουμε στη μιζέρια και στο μίσος τους προς ό,τι δεν συμφωνεί με τις ιδεοληψίες τους. Συνεχίζουμε ενωμένοι, σταθερά, τολμηρά, μπροστά, δίπλα σε κάθε πολίτη, για να φτιάξουμε όλοι μαζί την Ελλάδα που θέλουμε, την Ελλάδα που αξίζει σε όλους», κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top