Για «ενίσχυση» του ΕΝΦΙΑ μίλησε ο Παραστατίδης - «Άδειασμα» από ΠΑΣΟΚ

«Δεν έχουμε πουθενά στο πρόγραμμά μας αύξηση του ΕΝΦΙΑ»

Νέες φωτιές άναψε στο ΠΑΣΟΚ το θέμα της φορολογίας.

Μετά την Ελένη Χρονοπούλου, που έκανε λόγο για αύξηση των φόρων για τη μεσαία τάξη και στη συνέχεια διόρθωσε την τοποθέτησή της, κάνοντας λόγο για «σαρδάμ», ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Παραστατίδης αναφέρθηκε σε μια άλλη σειρά φόρων, όπως ο ΕΝΦΙΑ, τασσόμενος υπέρ της μονιμοποίησής του.

«Πρέπει να αλλάξουμε τον λόγο άμεσων και έμμεσων φόρων, γιατί αυτοί πλήττουν τη μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδήματα», δήλωσε ο Θεόδωρος Παραστατίδης / Βίντεο: Open

Έπαθε… Κατρούγκαλο η Χρονοπούλου: Τι είπε για αύξησεις φόρων

«Εμείς πρέπει να αλλάξουμε τον λόγο άμεσων και έμμεσων φόρων, γιατί αυτοί πλήττουν τη μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδήματα», είπε, μιλώντας στο Open.

Σε ερώτηση για το αν το ΠΑΣΟΚ θα διατηρήσει τον ΕΝΦΙΑ, τόνισε: «Βεβαίως, οι φόροι οι οποίοι αφορούν στην κληρονομιά, στις γονικές παροχές, αυτοί πρέπει να ενισχυθούν για να γίνει η αναδιανομή και αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι».

 

ΕΝΦΙΑ: Πώς να τον πληρώσετε σε έως 24 δόσεις

«Οι άμεσοι φόροι οι οποίοι αφορούν στον φόρο γονικής κληρονομιάς, στον φόρο ακίνητης περιουσίας -αυτός είναι ο ΕΝΦΙΑ- είναι φόροι που ουσιαστικά αφορούν τους έχοντες, αυτοί είναι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να κρατηθούν, και οι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να μειωθούν είναι οι έμμεσοι φόροι», κατέληξε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΣΟΚ: Δεν υπάρχει στο πρόγραμμά μας αύξηση του ΕΝΦΙΑ

«Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πουθενά στο πρόγραμμα του δεν μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ», ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη, «αδειάζοντας» τον υποψήφιο βουλευτή του κόμματος.

ΕΝΦΙΑ: Λήγει σήμερα η προθεσμία για την πρώτη δόση

«Θέση μας είναι η προοδευτική του μείωση. Με προτεραιότητα την προστασία των πιο αδύναμων Ελλήνων και της μεσαίας τάξης», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Market Pass: Νωρίτερα η πληρωμή του επιδόματος αγορών

«Όπως άλλωστε προτείνουμε για τους φόρους, που κυρίως πλήττουν τη μεσαία τάξη και τους ευάλωτους όπως είναι η μείωση έμμεσων φόρων, η μείωση φόρων στη μισθωτή εργασία και η μείωση φόρων στις οικογένειες με παιδιά», καταλήγει η ανακοίνωση.

Για μονταζιέρα κάνει λόγο ο Στέφανος Παραστατίδης

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επανήλθε στο θέμα, κάνοντας λόγο για «μονταζιέρα» σε ανάρτησή του στο facebook.

Εκλογές: Στη μάχη και η Μαρέβα με γυναίκες της Δυτικής Αθήνας 

«Διαβάζω τη «γραμμή» ΝΔ στα ΜΜΕ, με αφορμή την τοποθέτησή μου στην πρωινή εκπομπή του OPEN, πως έχω πει ότι «θα ενισχύσουμε τον ΕΝΦΙΑ ως ΠΑΣΟΚ». Έχουν κάνει τη γνωστή επαγωγή #μονταζιερα, επειδή μίλησα για ενίσχυση άμεσων φόρων και μείωση έμμεσων φόρων, πως αυτό αφορά σε ενίσχυση του ΕΝΦΙΑ», τονίζει.

«Πουθενά δεν έκανα συγκεκριμένη διατύπωση “ενίσχυσης του ΕΝΦΙΑ”», προσθέτει, μεταξύ άλλων.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο του Star 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top