Μητσοτάκης: Το νέο Υπουργείο που θα δημιουργήσει

«Δέσμευσή μας οι καλύτεροι μισθοί» τόνισε 

Tη δημιουργία ενός νέου υπουργείου, λέγοντας πως πρέπει να «σπάσει» στα δύο το υπουργείο Εργασίας και να πάει σε ξεχωριστό υπουργείο η «Κοινωνική Πολιτική και Στέγαση», προανήγγειλλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Open.

Όπως είπε, «θα έχουμε πολλές αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο και θα συμμετέχουν και πολλές γυναίκες».

«Αυτό που χρειαζόμαστε στη χώρα είναι μια σταθερή κυβέρνηση τετραετίας» ανέφερε επίσης ο Πρωθυπουργός. 

«Κεντρική μας δέσμευση για την επόμενη τετραετία οι καλύτεροι μισθοί» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης / Βίντεο: Open

«Εγώ θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη μια και μοναδική κάλπη της 21ης Μαΐου. Δεν θέτω ποσοτικούς στόχους, Θα συνεχίζω να αγωνίζομαι για να πείσω τους αναποφάσιστους συμπολίτες μας ότι αξίζει τον κόπο να δουν αυτά που θέλουμε να κάνουμε την δεύτερη τετραετία. Δεν μπαίνω στην λογική της ποσοτικοποίησης των στόχων. Θέλω η νίκη να είναι τόσο καθαρή που να μην αμφισβητείται ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

H απάντηση Μητσοτάκη σε νεαρό ψηφοφόρο στο Tik Tok

Ο πρωθυπουργός είπε πως θα σεβαστεί τις συνταγματικές επιταγές, θα πάρει την εντολή και ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα θα αποφασίσει.

Μητσοτάκης: «Το σχέδιό μας είναι μελετημένο και κοστολογημένο»

«Δεν έχω κρύψει ότι θέλω μια σταθερή μονοκομματική κυβέρνηση», ξεκαθάρισε. Απαντώντας στη συνέχεια για το ενδεχόμενο σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ, είπε: «Ο κ. Ανδρουλάκης δε μου φαίνεται πειστικός όταν λέει ότι δε δέχεται επί της αρχής ως πρωθυπουργό τον αρχηγό του πρώτο κόμματος. Έχουμε μεγάλες διαφορές με το ΠΑΣΟΚ».

«Κεντρική μας δέσμευση για την επόμενη τετραετία οι καλύτεροι μισθοί»

«Κεντρική μας δέσμευση για την επόμενη τετραετία καλύτεροι μισθοί και καλύτερες συνθήκες εργασίας», σημείωσε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για αύξηση 25% στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Μητσοτάκης στο Tik Tok: Ποιος γράφει τις ομιλίες μου

Όσον αφορά την ακρίβεια, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «αντιμετωπίζουμε παγκόσμια κρίση και όχι ακρίβεια Μητσοτάκη». Παράλληλα, τόνισε ότι ο πληθωρισμός κάποια στιγμή θα υποχωρήσει, αλλά πως οι «οι αυξήσεις που έχουμε δώσει και οι μειώσεις μισθών είναι μόνιμες».

Ποια είναι η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ Ειρήνη Αγαπηδάκη

Εξάλλου, επεσήμανε πως το τέλος επιτηδεύματος θα καταργηθεί στο τέλος της επόμενης τετραετίας.

«Δε δουλεύει η πολιτική μείωσης του ΦΠΑ»

Σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως θα μειωθεί «όταν θα είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε δημοσιονομική ισορροπία».

Στην τρίτη θέση του Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ η Ελένη Χρονοπούλου

«Δε δουλεύει η πολιτική μείωσης του ΦΠΑ. Δεν θα κερδίσει ο τελικός καταναλωτής. Το πρόβλημα είναι και δημοσιονομικό και πρακτικό. Φάνηκε αυτό και από τη μείωση του ΦΠΑ στον καφέ», υπογράμμισε.

 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην αγορά ακινήτου, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει πρόβλημα με τα υψηλά ενοίκια, ειδικά για τους νέους ανθρώπους και τα νέα ζευγάρια.

Δημοσκόπηση MRB: Δε βγαίνει το σενάριο της «κυβέρνησης ηττημένων»

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πρόθεσή του να διπλασιαστούν οι πόροι του προγράμματος «Σπίτι μου» και αν αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων.

«Τα μισά να κάνει απ’ όσα θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα θα χρεοκοπήσει σε έναν μήνα»

«Αν κάνει τα μισά απ' όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να κάνει, η χώρα θα χρεωκοπούσε σε ένα μήνα», υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το 2015 ο κ. Τσίπρας έκανε ένα δημοψήφισμα και μετά έκανε το εντελώς ανάποδο. Δεν έχει αριβώς λευκό μητρώο αξιοπιστίας σε ό,τι λέει. Όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις, κάνεις αυτο που ξέρεις. Ο κ. Τσίπρας έχει επενδύσει στην τοξικότητα. Δεν άλλαξε ούτε στα σποτ. Έδειξε μέχρι και μαύρες αγκινάρες, εγώ πράσινες τις ξέρω. Αυτή η απόλυτη μαυρίλα δεν μας ταιριάζει», είπε ο πρωθυπουργός.

Κόμμα Κασιδιάρη: Σήμερα η απόφαση του Αρείου Πάγου για τις εκλογές

«Εγώ έχω ήσυχη την συνείδησή μου ότι υλοποίησα τις δεσμεύσεις μου και κράτησα όρθια τη χώρα απέναντι σε μια πλειάδα κρίσεων», υποστήριξε.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τον Γιάνη Βαρουφάκη, πως «ψαρεύουν ψήφους από το κόμμα Κασιδιάρη».

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top