Τρίτη επιστολή από τον Αλέξη Γεωργούλη για την άρση της ασυλίας του 

Ποιος είναι ο Αντρέι Χαλίτσκι που θα ερευνήσει την υπόθεση 

Από τις Βρυξέλλες ο Αλέξης Γεωργούλης οργανώνει τις επόμενες κινήσεις του μετά την αποκάλυψη των μηνύσεων της E.X. Με τρίτη επιστολή του -μέσα σε λίγες μόνο ημέρες- προς την Ευρωβουλή ζητά να επισπευστεί η άρση της ασυλίας του, ώστε να λάβει την δικογραφία και να δώσει εξηγήσεις. Για την ώρα όμως ο μόνος που έχει πρόσβαση στα στοιχεία είναι ο Πολωνός εισηγητής της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων, Αντρέι Χαλίτσκι.  

Ψύχραιμος αλλά εμφανώς προβληματισμένος ο Αλέξης Γεωργούλης προσπαθεί από τις Βρυξέλλες μαζί με τους δικηγόρους του να λάβει όσο το δυνατό ταχύτερα τη δικογραφία στα χέρια του και να επισπεύσει τις διαδικασίες. 

Απίστευτη σύμπτωση: To «προφητικό» σίριαλ του Αλέξη Γεωργούλη

Ο Αλέξης Γεωργούλης έστειλε χθες επιστολή στη νομική επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου στην οποία δηλώνει ότι συναινεί στην άρση της Ασυλίας, προκειμένου να ληφθεί η απόφαση χωρίς να υπάρξει καθυστέρηση. Είναι η τρίτη επιστολή που στέλνει από τη στιγμή που έγινε το αίτημα από τις βέλγικες αρχές.

Στις Βρυξέλλες ο Γεωργούλης - Ξεκινά η διαδικασία για την άρση ασυλίας 

Είχαν προηγηθεί άλλες δύο επιστολές στην πρόεδρο της ευρωβουλής, Ρομπέρτα Μέτσολα.

  • στην πρώτη επιστολή δήλωνε ότι αιτείται ο ίδιος την άρση της ασυλίας του
  • στη δεύτερη ζητούσε επίσπευση των διαδικασιών της άρσης

Πριν αποφασίσει η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για την άρση ή μη, την υπόθεση θα εξετάσει η επιτροπή νομικών υποθέσεων. 

 Ο Αλέξης Γεωργούλης στο Ευρωκοινοβούλιο/ ΙΝΤΙΜΕ

 Ο Αλέξης Γεωργούλης στο Ευρωκοινοβούλιο/ ΙΝΤΙΜΕ

Τα επόμενα βήματα στην Ευρωβουλή για τον Γεωργούλη 

«Η επιτροπή θα καλέσει τον Αλέξη Γεωργούλη να παραστεί και να μιλήσει ενώπιον της. Ο ευρωβουλευτής έχει δικαίωμα να ζητήσει μια φορά αναβολή της υπόθεσης για να προετοιμαστεί καλύτερα. Αφού παρουσιαστεί και μιλήσει, έχει δικαίωμα να υποβάλει υπόμνημα με έγγραφα και αποδείξεις στην επιτροπή, αν θελήσει να αντικρούσει την άρση της ασυλίας» εξήγησε ο Αλέξης Αναγνωστάκης, ποινικολόγος στις Βρυξέλλες.

Ποιος είναι ο Αντρέι Χαλίτσκι που θα ερευνήσει την υπόθεση 

Ο Πολωνός εισηγητής που ορίστηκε για την υπόθεση του Γεωργούλη και ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Αντρέι Χαλίτσκι, έχει γνωμοδοτήσει ξανά για υπόθεση της Ελλάδας και συγκεκριμένα για την άρση της ασυλίας του καταδικασμένου Χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή, Ιωάννη Λαγού. 

Στις Βρυξέλλες ο Αντρέι Χαλίτσκι είναι γνωστός για την τακτική του να τάσσεται υπέρ της άρσης της ασυλίας των ευρωβουλευτών.

Αυτή τη στιγμή είναι ο μόνος που μπορεί να πληροφορηθεί πότε, πού και υπό ποιες συνθήκες έγινε ο καταγγελλόμενος βιασμός και ο ξυλοδαρμός της Ε.Χ.

Τι λέει πρώην συνεργάτης του Αλέξη Γεωργούλη

Ο ευρωβουλευτής υπήρξε και επιχειρηματίας στην εστίαση. Το μαγαζί που είχε ανοίξει με τον Αδάμ Παπαδάκη, το 2016, είχε γίνει στέκι επωνύμων.

Μητρούση: Αρνήθηκε να μιλήσει για τον Γεωργούλη - Παρενέβη ο πατέρας της

«Τον Αλέξη τον γνώριζα 18 χρόνια, όταν κάναμε το μεζεδοπωλείο Μυσιρλού στο Χαλάνδρι. Εκτός από συνεργάτες, είχαμε γίνει και κουμπάροι. Είναι ιδιόρρυθμος, αλλά δεν είναι κακός άνθρωπος, έχει ευαισθησίες. Σταματήσαμε να μιλάμε εδώ και 7 χρόνια. Δεν είμαι αρμόδιος ούτε να κρίνω, ούτε να κατακρίνω έναν άνθρωπο, ο οποίος περνά αυτή τη στιγμή, μια τόσο δυσάρεστη κατάσταση» είπε ο σεφ, πρώην συνεργάτης και κουμπάρος του Αλέξη Γεωργούλη, Αδάμ Παπαδάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top