Μητσοτάκης για κατώτατο μισθό: Αύξηση τριπλάσια της ανάπτυξης 

Τι ανέφερε για τον φράχτη στον Έβρο στον εβδομαδιαίο απολογισμό     

To ρεπορτάζ του Star για τον εβδομαδιαίο απολογισμό Μητσοτάκη και τις δηλώσεις των άλλων πολιτικών αρχηγών  

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου αναφέρθηκε στην αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία σε αναλογία είναι τριπλάσια της αύξησης της ανάπτυξης.     

Κατώτατος μισθός: Ποιες είναι οι καθαρές αποδοχές μετά την αύξηση

«Όμως δεν είμαι σίγουρος ότι έχει τονιστεί αρκετά ότι, ενώ είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα τον αυξήσουμε με ρυθμό διπλάσιο της ανάπτυξης, τελικά τον αυξήσαμε με τριπλάσιο ρυθμό. Είναι μια από τις ελάχιστες φορές που είμαι περήφανος που αθετήσαμε την υπόσχεσή μας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. 

Αναφέρθηκε επίσης στη δέσμευση της κυβέρνησης για προσιτή και ποιοτική στέγη στους νέους, καθώς από αύριο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για το πρόγραμμα «Σπίτι μου». Επίσης σημειώνει ότι παραδόθηκε την Παρασκευή η εισήγηση των τριών ομάδων Εργασίας που συγκροτήθηκε με σκοπό την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για τη δημιουργία δημόσιας πανεπιστημιακού επιπέδου σχολής στις παραστατικές τέχνες και τη διαμόρφωση εθνικού πλαισίου Ωδειακής Εκπαίδευσης. 

Πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Δικαιούχοι και προϋποθέσεις για χαμηλότοκα δάνεια

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στον φράχτη στον Έβρο:

«Ο φράχτης με τη σύμβαση που υπεγράφη την Παρασκευή, θα επεκταθεί κατά 35 χιλιόμετρα φθάνοντας συνολικά τα 140 χιλιόμετρα. Με αυτόνομα συστήματα επιτήρησης και με νέα φυλάκια και του Στρατού και της Αστυνομίας. Και με ακόμα περισσότερους συνοριοφύλακες, οι οποίοι θα αυξηθούν κατά 250, η πλειονότητα των οποίων θα είναι από την περιοχή του Έβρου.

Σκληρή κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα για τον φράχτη στον Έβρο   

Ένας από τους λόγους που καταφέραμε τα τελευταία χρόνια να αποτρέψουμε σε παραπάνω από 250.000 παράνομους μετανάστες να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος ήταν ο φράχτης -όλοι θυμόμαστε τις σκηνές στη μεθόριο το 2020. Αυτό το ακριβό αλλά απαραίτητο έργο, η αξιωματική αντιπολίτευση ζητάει να μην το χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε, αλλά να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος. Αφήνω στην κρίση σας το πώς κάποιοι μετατρέπουν μια εθνική ανάγκη σε εθνική εξαίρεση».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top