Τσιάρας: κακούργημα πλέον η κλοπή υλικών από τον σιδηρόδρομο 

Βαριές τιμωρίες σε όσους κάνουν «πλιάτσικο» σε καλώδια και γραμμές   

Έρχονται νέες διατάξεις που αυστηροποιούν τις ποινές για το αδίκημα της κλοπής υλικού στον σιδηρόδρομο (καλώδια ηλεκτροκίνησης, πυλώνες, σιδηροτροχιές κ.ά.)  

Αυτοψία Star για τρένα: Απαρχαιωμένα συστήματα με… μονωτικές ταινίες

Όπως μετέδωσε η Ράνια Τραγόμαλλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, την αυστηροποίηση των ποινών που είχε προαναγγείλει ο Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τις μεταφορές, Γιώργος Γεραπετρίτης,  ανακοίνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας

Στο Υπουργικό το νομοσχέδιο άρσης απορρήτου από Τσιάρα - Γεραπετρίτη 

Η κλοπή τροχαίου υλικού, λοιπόν,  από πλημμέλημα θα γίνει κακούργημα και όσοι κλέβουν θα τιμωρούνται με αντίστοιχες ποινές.  

Πώς θα γίνει το «restart» στον σιδηρόδρομο

Οι διατάξεις που επεξεργάζεται το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο θα έρθουν στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και την άλλη εβδομάδα. 

Τέμπη: Στην Κομισιόν ο Γεραπετρίτης για το δυστύχημα

Όπως είναι γνωστό πολλές φορές έχουν λεηλατηθεί οι υποδομές των σιδηροδρόμων και μέχρι τώρα σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα του 2019  οι κλεπταποδόχοι έπεφταν στα μαλακά, αφού το αδίκημα ήταν πλημμέλημα. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε  σαν «χάδια»  τις μέχρι τώρα ποινές. Αυτό αλλάζει και οι νέες διατάξεις φέρνουν ποινές κάθειρξης, δηλαδή βαριές τιμωρίες.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top