ΣΥΡΙΖΑ: Ανεπαρκής και ψηφοθηρική η αύξηση του κατώτατου μισθού

Ξενογιαννακοπούλου: Η δέσμεση ΣΥΡΙΖΑ είναι για 880 ευρώ

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

«Ανεπαρκή και ψηφοθηρική» χαρακτηρίζει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, την αύξηση του κατώτατου μισθού που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

«Υπό το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής για την κυβερνητική υποκρισία και τη συγκάλυψη της τραγωδίας των Τεμπών, ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε σήμερα να ανακοινώσει αύξηση του κατώτατου μισθού

Δημοσκοπήσεις μετά τα Τέμπη: Μειώθηκε η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Όπως αναφέρει, «ακόμα και έτσι, ωστόσο, είναι πολύ λίγο και πολύ αργά», αναφέρει σε δήλωση της. Σχολιάζει ότι «αφού με τον νόμο Χατζηδάκη διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις, δύο χρόνια τώρα ο κ. Μητσοτάκης έχει αφήσει τους εργαζόμενους στο έλεος της αισχροκέρδειας με δραματική μείωση εισοδημάτων από λογαριασμούς, δόσεις δανείων και σούπερ μάρκετ».

Νέα αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ παρά την κρίση της Credit Suisse! 

«Σήμερα, λίγο πριν τις εκλογές, ανακοινώνει μία ανεπαρκή και ψηφοθηρική αύξηση, που δεν ισοσταθμίζει καν τις απώλειες από τον πληθωρισμό», επισημαίνει.

Νέος κατώτατος μισθός: Το καθαρό ποσό που κερδίζουν ετησίως οι εργαζόμενοι

Η κυρία Ξενογιαννακοπούλου καταλήγει σημειώνοντας ότι «η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ, η θέσπιση ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής ανάλογα με τον πληθωρισμό, το ξεπάγωμα των τριετιών και η κατοχύρωση και διεύρυνση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας αποτελούν την ελάχιστη ρεαλιστική και ουσιαστική προϋπόθεση ώστε να πάρουν μία ανάσα οι εργαζόμενοι».

Κατώτατος μισθός: Πόσο αυξάνεται με τριετίες και επίδομα γάμου

ΓΣΕΕ: Μακριά από τις απαιτήσεις των πιο φτωχών εργαζόμενων

«Η ανακοίνωση του ύψους του νέου κατώτατου μισθού βρίσκεται μακριά από τις απαιτήσεις των πιο φτωχών εργαζομένων και δεν τους επιτρέπει να καλύπτουν βασικές ανάγκες διαβίωσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

«Η θέση της Συνομοσπονδίας είναι σαφής και τεκμηριωμένη. Η ΓΣΕΕ έχει αναλύσει με επιχειρήματα  την αναγκαιότητα ο κατώτατος μισθός να βρίσκεται στο 60% του διάμεσου μισθού συν τον προσδοκώμενο πληθωρισμό, δηλαδή στα 826 ευρώ», τονίζει.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, για τη ΓΣΕΕ «είναι επιτακτική ανάγκη, η θεσμική επαναφορά της διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού μετά από διαπραγμάτευση με τους κοινωνικούς εταίρους μέσω δηλαδή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top