Νέα αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ παρά την κρίση της Credit Suisse! 

Στο 3,5% ανήλθε πλέον το βασικό επιτόκιο στην ευρωζώνη 

ευρώ

Σε ακόμη μία αύξηση των επιτοκίων, παρά τις τραπεζικές αναταράξεις και τις ανησυχίες για την Credit Suisse, προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), δίνοντας συνέχεια στην προσπάθεια αναχαίτισης του επίμονου πληθωριστικού προβλήματος. 

Μίνι «κραχ» λόγω πτώχευσης της SVB – Στο «κόκκινο» η ελβετική Credit Suisse

Πιο συγκεκριμένα, οι κεντρικοί τραπεζίτες της Ευρωζώνης προχώρησαν σε παρέμβαση 50 μονάδων βάσης, αναθεωρώντας στο 3,5% το βασικό επιτόκιο (από 3% προηγουμένως), στο 3% το επιτόκιο καταθέσεων (από 2,5% προηγουμένως) και σε 3,75% το επιτόκιο οριακές χρηματοδότησης (από 3,25% προηγουμένως).

Credit Suisse: Σωσίβιο 50 δισ. ευρώ ρίχνει η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας

Η προηγούμενη αύξηση των επιτοικίων από την ΕΚΤ είχε ανακοινωθεί μόλις στις αρχές του προηγούμενο μήνα , ενώ είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε μόλις επτά μήνες, από το 0% τα επιτόικια έφτασαν στο 3,5 %! 

Πήραν «φωτιά» οι δόσεις στα δάνεια από τη νέα αύξηση επιτοκίων      

Τη ραγδαία αύξηση των επιτοκίων δεν μπόρεσε να «φρανάρει» ούτε η φόβος για πτώχευση της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse, παρά τις εισηγήσεις για το αντίθετο, που προφανώς δεν εισακούσθηκαν από την ΕΚΤ.     

Δυσβάστακτες πλέον οι δόσεις αρκετών δανείων 

Η νέα αύξηση των επιτοικίων καθιστά μεγαλύτερο το πρόβλημα της αύξησης των δόσεων των τραπεζικών δανείων, ενώ ειδικά στα στεγαστικά δάνεια που είναι δάνεια δεκάδων ή και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο καθώς κάθε επιβάρυνση αυξάνει τη δόση. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει ανησυχία για νέο κύμμα κόκκινων δανείων  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top