Οικονόμου για Τέμπη: Οι αρμόδιοι όφειλαν να ξέρουν για το μπάχαλο στον ΟΣΕ

«Με απόλυτη διαφάνεια η έρευνα», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

«Δεν είχε μεταφερθεί στον Πρωθυπουργό η εικόνα του χάους», είπε ο Γ. Οικονόμου για την τραγωδία στα Τέμπη - Βίντεο από SKAI

Στη σκιά της τραγωδίας στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σημείωσε ότι η έρευνα πραγματοποιείται με απόλυτη διαφάνεια και τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα, ενώ πρόσθεσε ότι όλοι οι αρμόδιοι έπρεπε να γνωρίζουν για το «μπάχαλο» στον ΟΣΕ.

Αποκλειστικό Star: «Σφύριζαν αδιάφορα» για τους κινδύνους στα τρένα

«Σε επίπεδο πρωθυπουργού η εικόνα αυτή δεν είχε φτάσει, δεν είχε μεταφερθεί τέτοια εικόνα, αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι οι αρμόδιοι όφειλαν να ξέρουν», είπε σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. 

Για απόλυτη διαφάνεια στην έρευνα για την τραγωδία στα Τέμπη έκανε λόγο ο κ.Οικονόμου / Βίντεο από Alpha

«Είναι απολύτως λογικό όποιος έπαιξε ρόλο σε οτιδήποτε σχετίζεται με το δυστύχημα, να είναι στη διάθεση των διαδικασιών που γίνονται προκειμένου να καταθέσει τις απόψεις του. Το πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θέλει να καταθέσουν οι πρώην, να πουν τις απόψεις τους οι επόμενοι, τίποτα που να σχετίζεται με την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης. Λες και ο σιδηρόδρομος κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δούλευε ''ρολόι'' και όλα διαλύθηκαν επί των ημερών της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε σε διαφορετική συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο κ. Οικονόμου.

«Υπάρχει πολιτική ευθυνη»

Σημειώνεται ότι ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή. «Υπάρχει πολιτική ευθυνη, η οποία ανελήφθη και γι' αυτό τον λόγο», ανέφερε.

Τέμπη: Απαντήσεις στη Βουλή δίνει ο Γεραπετρίτης

«Κάνείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι με τέτοιες παθογένειες ο πρωθυπουργός μάχεται από την πρώτη στιγμή. Λέω ότι προφανώς όφειλαν να ήξεραν αυτό το μπάχαλο σε ό,τι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό του ΟΣΕ», ενώ επισήμανε ότι «σε κάθε παρουσία του ο πρωθυπουργός είχε πει ότι η επόμενη 10ετία θα είναι η δεκαετία των σιδηδρόμων σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου».

«Καμία συγκάλυψη. Θα μάθουμε την αιτία για τα Τέμπη»

Μάλιστα, ο κ. Οικονόμου είπε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μην υπάρξει καμία απολύτως συγκάλυψη, καμία απολύτως σκιά και να μάθουμε πλήρως ποια ήταν τα αίτια. «Είναι ο καθένας στην διάθεση όλων των διαδικασιών που έχουν κινήσει, είτε από την δικαιοσύνη, είτε από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να συνδράμει έτσι ώστε να μην μένει καμία πτυχή αυτής της υπόθεσης ανεξερεύνητη» ανέφερε.

Τέμπη: Οι τρεις καταθέσεις του επιθεωρητή του ΟΣΕ στις Αρχές

Ακόμα, σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της τετραετίας, αλλά και στο παρελθόν, ο κόσμος ξέρει ποιος συγκρούστηκε με αυτές τις λογικές, ποιες ήταν οι συγκρούσεις αυτές, ποιοι άλλαξαν πράγματα, ποια ήταν αυτά που άλλαξαν και ποιοι μονίμως μένουν απέναντι σε αυτές τις αλλαγές. «Εμείς δεν κρύψαμε ότι θέλουμε σε ολόκληρο το δημόσιο περισσότερη ποιότητα, αξιοκρατία, διαφάνεια, αξιολόγηση. Ο κόσμος γνωρίζει και θα μας κρίνει, και για τις προσπάθειες που κάναμε προς την κατεύθυνση αυτή, για το βαθμό που προχωρήσαμε και για αυτά που δεν καταφέραμε να αλλάξουμε. Αυτή είναι η πραγματικότητα - δεν κρυφτήκαμε πίσω από αυτό - και η σύγκρουσή μας με αυτές τις νησίδες θα είναι διαρκής» υπογράμμισε.

«Γίνεται προσπάθεια»

Επιπλέον ανέφερε ότι ο κόσμος γνωρίζει πως κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έγινε και εξακολουθεί να γίνεται προσπάθεια. «Έγιναν βήματα σε πολλές κατευθύνσεις. Δεν καταφέραμε να ξεριζώσουμε τις εστίες αυτές σε επίπεδο νοοτροπίας, παθογενειών, σε μια σειρά από ζητήματα. Όμως αυτό δεν μπορεί να διαγράψει μονοκονδυλιά τις προσπάθειες που έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται σε δυσμενέστατες συνθήκες για να κάνει η Ελλάδα βήματα μπροστά και να αλλάξει κατεύθυνση σε μια σειρά από τομείς. Αυτό είναι και το μεγάλο ζητούμενο. Ποιος μπορεί να τα βάλει καλύτερα με την Ελλάδα του χθες; Γιατί αυτά που είδαμε στα Τέμπη, οι διάλογοι που ακούσαμε, είναι η Ελλάδα του χθες. Η μακαριότητα, η εσωτερική νοοτροπία του να συμβαίνουν αυτά που συνέβησαν σε επίπεδο υπηρεσιακό, είναι η Ελλάδα του χθες» τόνισε.

«Αντίστοιχα προβλήματα και σε άλλους οργανισμούς του Δημοσίου»

 «Ο ΟΣΕ δεν είναι ο μόνος οργανισμός στον οποίο παρουσιάζονταν τέτοιου είδους προβλήματα. Αντίστοιχα προβλήματα υπήρχαν και σε μια σειρά από άλλους μεγάλους οργανισμούς του Δημοσίου. Υπήρχαν στον ΟΤΕ, στη ΔΕΗ, στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Ο κόσμος ξέρει πότε έγιναν κινήσεις σύγκρουσης με το βαθύ κράτος. Ποιες ήταν αυτές; Ποιοι τις έκαναν; Και ποιοι ήταν απέναντι» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μητσοτάκης: Μάχη για να ξεριζωθεί το αναχρονιστικό κράτος

Πάντως, αναφορικά με τις εκλογές, είπε ότι ισχύουν όσα είχε πει ο πρωθυπουργός. «Είχε πει ότι οι εκλογές θα γίνουν την 'Ανοιξη. Εντός αυτού του χρονοδιαγράμματος βρίσκεται ο πολιτικός σχεδιασμός της κυβέρνησης» ανέφερε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top