Σταθμάρχης: προσελήφθη παράνομα δηλώνει ο βουλευτής ΝΔ Κ. Τζαβάρας! 

Ζήτησε από τον Μάκη Βορίδη να επανεξετάσει τι συνέβη  

Το ρεπορτάζ του Star για την πρόσληψη του σταθμάρχη στον ΟΣΕ και το «μπάχαλο» σχετικά με τα ηλικιακά κριτήρια (φωτογραφία αρχείου Ευρωκίνηση) 

Παράνομη χαρακτήρισε την πρόσληψη του σταθμάρχη, που κατηγορείται ότι έκανε το μοιραίο λάθος που οδήγησε στο δυστύχημα στα Τέμπη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας! 

Ακούστε το ηχητικό με τις δηλώσεις του βουλευτή Ηλείας της ΝΔ, Κώστα Τζαβάρα στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ

Μετάταξη σταθμάρχη: «Εξόφθαλμα παράνομη» λέει ο Ραγκούσης - Απάντηση Βορίδη

Όπως δήλωσε ο κ. Τζαβάρας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ,  η μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη Λάρισας είναι παράνομη καθώς δεν πληρούσε τις ηλικιακές προϋποθέσεις.

Σταθμάρχης: Κανένα ρουσφέτι λέει ο Βορίδης - «Θέλαμε 18 πήγαν 2»  

«Υπάρχει η προσωπική ευθύνη του σταθμάρχη, ο οποίος θα μου επιτρέψετε να πω ότι παράνομα προσελήφθη. Δεν ισχύει αυτό που ελεγχθεί ότι η πρόσληψή του έγινε με τον εσωτερικό κανονισμό του ΟΣΕ που προβλέπει για τις μετατάξεις. Αυτή η μετάταξη που επικαλείται το υπουργείο Εσωτερικών αφορά μετακίνηση στο εσωτερικό του ΟΣΕ, προσώπου που ήδη είναι υπάλληλος του ΟΣΕ» δήλωσε ο Κώστας Τζαβάρας και πρόσθεσε:

Ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας

Ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας  

«Δηλαδή αυτό θα μπορούσε να ισχύει -και με αυτή την έννοια να μην ισχύει το όριο ηλικίας στην περίπτωση του συγκεκριμένου σταθμάρχη- εάν ήδη αυτός ήταν διοικητικός υπάλληλος ή αχθοφόρος» του ΟΣΕ.

Σταθμάρχες ΟΣΕ: To μπάχαλο σε προσλήψεις - εκπαίδευση και τα Τέμπη

Στη συνέχεια, ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στην απόφαση που έχει υπογράψει ο πρώην επικεφαλής του ΟΣΕ κ. Πατέρας ο οποίος «έχει εγκρίνει τη μετάταξή του, αυτή έχει γίνει από το υπουργείο Παιδείας. Και μετατάσσεται στο προσωπικό του ΟΣΕ στη θέση του σταθμάρχη. Άρα έχουμε μετάταξη από το δημόσιο σε μια επιχείρηση κοινής ωφέλειας, ΔΕΚΟ όπως λέγεται. Αυτή δεν την προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός του ΟΣΕ αλλά τη προβλέπει ο νόμος 4440/2016 που λέει ότι σε αυτή την περίπτωση τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα του προσλαμβανόμενου, του μετακινούμενου λόγω μετάταξης, τα ορίζει ο φορέας της υποδοχής, δηλαδή ο ΟΣΕ. Και αυτά είναι συγκεκριμένα μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το 48ο  έτος της ηλικίας» υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ.  «Η μετάταξη προϋποθέτει απόλυση» τόνισε για το ίδιο ζήτημα. 

Τέμπη: Τι είπε στο Star o σταθμάρχης που καταγγέλλεται ότι έφυγε νωρίτερα 

«Προφανώς και τα ξέρει ο Βορίδης, πρέπει να το ξανακοιτάξει» πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ. 

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top