Τέμπη: Στον τόπο της τραγωδίας σήμερα ο Γεραπετρίτης

Αναμένεται να εκδοθεί η ΚΥΑ για τις κηδείες που θα γίνουν δημοσία δαπάνη

Στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα υποδομών και μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Νέος υπουργός Μεταφορών αναλαμβάνει ο Γιώργος Γεραπετρίτης 

Αύριο Τρίτη, ο κ. Γεραπετρίτης θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για επιτόπια επιθεώρηση συγκοινωνιακών υποδομών, ενώ την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 11:00, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Γεραπετρίτης αναμένεται εκτός όλων των άλλων (πόρισμα, σύμβαση 717), να ανακοινώσει κάποια έκτακτα μέτρα, μεταξύ αυτών: αναστολή επιβατικών δρομολογίων για κάποιες μέρες, μετά ενδεχομένως λειτουργία με μειωμένα δρομολόγια, επαναφορά δεύτερου σταθμάρχη και επαναφορά του συντονιστικού κέντρου στην Καρόλου, ίσως και τεχνολογικά αναβαθμισμένο. 

Ο Γεραπετρίτης σκέφτεται να κάνει και μια επιτροπή εσωτερικού ελέγχου στον ΟΣΕ. Ο ίδιος έχει διαμηνύσει στην Alstom ότι η παράταση που πήραν για την τηλεδιοίκηση ως τα μέσα Σεπτεμβρίου είναι η τελευταία και ιδανικά θα πρέπει να παραδώσουν ακόμα και νωρίτερα. 

Στο μεταξύ, σήμερα, θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία «το ποσό της δημόσιας δαπάνης για κάθε κηδεία θυμάτων φυσικών καταστροφών ή δυστυχημάτων ορίζεται σε 3.500 ευρώ».

Μητσοτάκης: Συγγνώμη στις οικογένειες των θυμάτων για τα Τέμπη 

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, ο Πρωθυπουργός προχώρησε σε μια ανάρτηση, μέσω της οποίας ζήτησε συγγνώμη στις οικογένειες των θυμάτων και σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: «Η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει ταχύτατα τη τραγωδία και θα αποδώσει ευθύνες. Ενώ τις επόμενες μέρες ο αρμόδιος υπουργός θα ανακοινώσει παρεμβάσεις άμεσης βελτίωσης της ασφάλειας των σιδηροδρόμων μέχρι να ολοκληρωθεί το Ηλεκτρονικό Σύστημα Διοίκησης. Τώρα, έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων, αναγνωρίζοντας με θάρρος τα σφάλματα του κράτους».

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top