Χωρίζουν οι δρόμοι ΣΥΡΙΖΑ-Πολάκη: Το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση Τσίπρα

Η συμπάθεια για «αψύ Σφακιανό» και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Θέμα ωρών είναι πια η διαγραφή του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το χθεσινό παραλήρημα του Παύλου Πολάκη εναντίον δικαστικών, δημοσιογράφων και αξιωματούχων ράγισε, όπως φαίνεται, οριστικά το γυαλί ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον βουλευτή Χανίων.

Επίσημη ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ: «Καθαιρείται» ο Πολάκης με απόφαση Τσίπρα

Ήδη, ο κ. Πολάκηw καθαιρέθηκε από Τομεάρχης Διαφάνειας και η παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος την Τρίτη προμηνύει, καθώς φαίνεται, τη διαγραφή του από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παύλος Πολάκης: Aποφάσεις στο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανάρτησή του

«Η πολιτική σύγκρουση με το καθεστώς Μητσοτάκη και με όσους το εκπροσωπούν δεν γίνεται με όρους προσωπικής σταυροφορίας, αλλά με σχέδιο, θεσμική σοβαρότητα κι αποφασιστικότητα. Δεν είναι ατομική υπόθεση, αλλά συλλογικό καθήκον και στρατηγική. Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θέλει και μπορεί με ενότητα, σοβαρότητα και ψυχραιμία να διασφαλίσει το πρόσωπο και την καθαρότητα της πολιτικής του», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προμηνύει εξελίξεις.

Το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ιδιαίτερη συμπάθεια στον «αψύ Σφακιανό». Γι’ αυτό και ουκ ολίγες φορές, που ο κ. Πολάκης ξεπέρασε τα όρια, μπήκε ασπίδα ο ίδιος, παρά την σκληρή κριτική από την κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης.

Νέα ανάρτηση Πολάκη μετά το «άδειασμα» ΣΥΡΙΖΑ - «Θα τα πούμε όλα!»

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ προβληματιζόταν εδώ και καιρό για τη στάση του κ. Πολάκη, ο οποίος με τη φρασεολογία και τη συμπεριφορά του απωθούσε τους ψηφοφόρους του μεσαίου χώρου.

«Αδειάζει» τον Πολάκη ο ΣΥΡΙΖΑ: Θέτει εαυτόν εκτός ψηφοδελτίων

Οι προσπάθειες να πειστεί ο κ. Πολάκης να ρίξει τους τόνους, για να μην προκαλεί ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά όσο πλησίαζαν οι εκλογές, έπεσαν στον κενό.

Απίστευτες απειλές Πολάκη κατά δικαστών, δημοσιογράφων και αξιωματούχων

Ο πρώτος μεγάλος «σεισμός» στις σχέσεις των δύο ανδρών ήρθε την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Παύλος Πολάκης απείλησε με δημόσια ανάρτηση πως δε θα κατέβαινε υποψήφιος, εάν δεν ήταν υποψήφιος και ο εκλεκτός του, Μιχάλης Χαιρετάκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ιδιαίτερη συμπάθεια στον «αψύ Σφακιανό». Γι’ αυτό και ουκ ολίγες φορές, που ο κ. Πολάκης ξεπέρασε τα όρια, μπήκε ασπίδα ο ίδιος

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε απαράδεκτη την εκβιαστική κίνησή του, ειδικά όταν ο κ. Τσίπρας έχει στηρίξει τον Παύλο Πολάκη δημοσίως. Αν και ποτέ δεν έγινε γνωστό τι ειπώθηκε στην προσωπική τους συνομιλία, πληροφορίες λένε πως ο Αλέξης Τσίπρας διαμήνυσε στον βουλευτή Χανίων πως «δε θα υπάρξει επόμενη φορά».

Παύλος Πολάκης: «Ψηφίστε τώρα αλλά ερχόμαστε με φόρα»

Η νέα ανάρτηση του κ. Πολάκη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. «Νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του ουδείς δικαιούται να ρίχνει και μάλιστα λίγες ημέρες πριν και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία γίνεται γνωστή η παραπομπή του κ. Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας έχει διαμηνύσει στο κόμμα πως ο βουλευτής Χανίων θεωρείται «ξένο σώμα» για την Κουμουνδούρου και μένει να αποφασιστεί η διαγραφή.

Φαίνεται, μάλιστα, πως ακόμη και ο κ. Πολάκης ξαφνιάστηκε από την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, έχοντας ενδεχομένως συνηθίσει να ξεφεύγει με μια «επίπληξη». Γι’ αυτό και έσπευσε την Κυριακή το βράδυ να κάνει μια νέα ανάρτηση λέγοντας πως ο ίδιος «δε συνομιλεί με πηγές» και να ανεβάσει φωτογραφία από τα Σφακιά, τονίζοντας πως εκεί βρίσκει καθαρό αέρα και καθαρούς ανθρώπους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top