Εύα Καϊλή: Ο «δικηγόρος του διαβόλου» αναλαμβάνει την υπεράσπισή της

Γνωστός από την υπεράσπιση τρομοκρατών και άλλες πολύκροτες υποθέσεις  

Εύα Καϊλή: Video του Star για την αλλαγή δικηγόρου 

Την υπεράσπιση της Ελληνίδας ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή στο Βέλγιο αναλαμβάνει ο Σβεν Μέρι, γνωστός από την υπεράσπιση καταδικασμένου τρομοκράτη για τις επιθέσεις στο Παρίσι το 2015 (μεταξύ των οποίων η επίθεση στο θέατρο Μπατακλάν, στη δικαστική έρευνα στην οποία η Ελληνίδα  πολιτικός κατηγορείται για εμπλοκή στην υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Qatargate). 

Εύα Καϊλή: Αντικατέστησε τον δικηγόρο της στο Βέλγιο (φωτογραφία Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσω AP)

Εύα Καϊλή: Αντικατέστησε τον δικηγόρο της στο Βέλγιο (φωτογραφία Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσω AP) 

Εύα Καϊλή: Οι καταγγελίες για βασανιστήρια - Τι κατέγραψε κάμερα ασφαλείας

Ο Σβεν Μέρι, πολύ γνωστός δικηγόρος ποινικής υπεράσπισης στο Βέλγιο, δήλωσε στο Politico ότι τη Δευτέρα θα διαδεχθεί τον Αντρέ Ριζόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί την Καϊλή μέχρι τώρα. «Αναλαμβάνω τη σκυτάλη» δήλωσε ο Μέρι.

Ο πρώην δικηγόρος της Καϊλή, Αντρέ Ριζόπουλος, επιβεβαίωσε στο Politico ότι δεν είναι πλέον υπεύθυνος για τον φάκελο, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει γιατί συμβαίνει αυτό.

Εύα Καϊλή: Τι ισχυρίζεται o Πολωνός ευρωβουλευτής για σχέσεις της με Ρωσία 

O Μέρι είναι γνωστός δικηγόρος στο Βέλγιο, τόσο λόγω των πελατών του υψηλού προφίλ όσο και λόγω των δημόσιων εμφανίσεών του. 

Ο αποκαλούμενος «δικηγόρος του διαβόλου» συνήγορος της Καϊλή στο Βέλγιο 

Εκτός Βελγίου, ο Μέρι είναι κυρίως γνωστός ως ο δικηγόρος που εκπροσώπησε τον Αμπντεσλάμ, το μόνο επιζών μέλος της ομάδας που πραγματοποίησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για φόνο και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή.

Επίθεση Μπατακλάν: «Είχα ελάχιστες ελπίδες να βγω ζωντανή»

Ήδη πριν από αυτό, ήταν γνωστός ως «δικηγόρος του διαβόλου» λόγω προηγούμενων πελατών όπως ο Fouad Belkacem, ο οποίος στρατολόγησε νέους άνδρες για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος. Ο Μέρι είναι γνωστός επίσης σαν «ειλικρινής προσωπικότητα στα βελγικά μέσα ενημέρωσης» σύμφωνα με το Politico και έχει τονίσει ότι «δεν είναι δικηγόρος που θέλει μόνο να υπερασπιστεί τα θύματα».
O Μέρι έχει ασχοληθεί και με άλλα είδη υποθέσεων. Υπερασπίστηκε την οικογένεια της Sanda Dia, η οποία πέθανε μετά από ένα βάναυσο τελετουργικό μύησης που πραγματοποιήθηκε σε μία λέσχη στο πανεπιστήμιο KU Leuven.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top