Κικίλιας: Η Ελλάδα στους πέντε κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως

«Οι εκλογές δε θα επηρεάσουν την τουριστική περίοδο»

«Είμαστε πλέον στα 5 κορυφαία brands στον πλανήτη. Η Ελλάδα είναι επιλογή στις 5 πρώτες στον κόσμο», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική πορεία του τουρισμού.

Όπως είπε ο υπουργός Τουρισμού, μιλώντας στην ΕΡΤ, «ήταν μια πάρα πολύ επιτυχημένη χρονιά για τον τουρισμό. Υπερβήκαμε τα προϋπολογισθέντα έσοδα από το υπουργείο Οικονομικών κατά 3 δισ. ευρώ. Είχαμε συνολικά 18 δισ. έσοδα περίπου από τον τουρισμό και μια επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου».

Τουρισμός για Όλους: Κληρώθηκαν 125.000 νέοι δικαιούχοι

«Ο τουρισμός είναι δραστηριότητα οικονομική και αναπτυξιακή, 12 μήνες το χρόνο. Τον Ιανουάριο λοιπόν, στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” είχαμε αύξηση κατά 5% των αφίξεων σε σύγκριση με το ’19. Διακινήθηκαν 1,44 εκατομμύρια επιβάτες», σημείωσε.

Βασίλης Κικίλιας: Όταν γνώρισα την Τζένη υπήρχε χημεία από την πρώτη στιγμή

Σύμφωνα με τον υπουργός, στόχος είναι να μόνιμα να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο: «Το 2022 φέραμε την έναρξη της σεζόν κάπου στα μέσα με αρχές Απριλίου, με πολύ μεγάλα προβλήματα, γιατί είχαμε πανδημία Γενάρη και Φλεβάρη και πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης μετά από 80 χρόνια. Πληθωρισμός, ενεργειακή κρίση…».

Μητσοτάκης στη σύνοδο κορυφής: Θέλουμε πόρους ΕΕ για τον φράχτη στον Έβρο  

Όσον αφορά το εάν οι εκλογές μπορεί να επηρεάσουν την τουριστική περίοδο, ο υπουργός Τουρισμού, είπε: «Δεν θα επηρεάσουν οι εκλογές τουριστική περίοδο. Είναι υγιείς και σημαντικές οι βάσεις που έχουμε βάλει στον ελληνικό τουρισμό. Γι’ αυτό θα είναι και το 2023 μια πάρα πολύ ισχυρή τουριστική περίοδο, ήδη έχουμε τα πρώτα σημάδια».

ΥΠΕΞ: Ποια είδη συγκεντρώνονται για βοήθεια σε Τουρκία - Συρία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top