Σεισμός: Επικοινωνία Δένδια με Τσαβούσογλου για ελληνική βοήθεια 

Έκτακτη συνεισφορά της Ελλάδας στον ΟΗΕ για Τουρκία και Συρία 

Δένδιας Τσαβούσογλου

Με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου επικοινώνησε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στον οποίο  εξέφρασε τα συλλυπητήρια της χώρας μας για τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία αλλά και την ετοιμότητα της Ελλάδας να παράσχει βοήθεια, από τη Βραζιλία όπου βρίσκεται.  

 Φονικός σεισμός 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία - Τουλάχιστον 500 νεκροί

«Σε συνέχεια καταστροφικού σεισμού στη νότια Τουρκία, επικοινώνησα με τον Τούρκο  ομόλογό μου, Mevlüt Çavuşoğlu, και μετέφερα τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων. Εξέφρασα την ετοιμότητα της Ελλάδας να παράσχει άμεσα συνδρομή στις έρευνες διάσωσης και  στην αντιμετώπιση των ζημιών» ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο Υπουργός Εξωτερικών. 

Διπλωματικός μαραθώνιος Δένδια: Επίσκεψη σε 6 χώρες Λατινικής Αμερικής!

Σε συνέχεια καταστροφικού σεισμού στη νότια Τουρκία, επικοινώνησα με τον 🇹🇷 ομόλογό μου, Mevlüt Çavuşoğlu, και μετέφερα τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων. Εξέφρασα την ετοιμότητα της 🇬🇷 να παράσχει άμεσα συνδρομή στις έρευνες διάσωσης & στην αντιμετώπιση των ζημιών

Σε ανακοίνωσή του επίσης, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει: 

«H Ελλάδα εκφράζει τη βαθύτατη λύπη της για την απώλεια ανθρώπινων ζωών και τις υλικές ζημιές ως συνέπεια του καταστροφικού σεισμού που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία.
Η σκέψη μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων, τους τραυματίες και τα σωστικά συνεργεία που αγωνίζονται για τη διάσωση ζωών.

Η Ελλάδα έχει κινητοποιήσει τα απαραίτητα μέσα και είναι σε ετοιμότητα για να παράσχει συνδρομή».


Έκτακτη συνεισφορά της Ελλάδας στον ΟΗΕ για ανθρωπιστική βοήθεια σε Τουρκία και Συρία  

Όπως επίσης έκανε γνωστό το ΥΠΕΞ, η  Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ στη Γενεύη, κατόπιν οδηγιών του Ν. Δένδια, επικοινώνησε άμεσα με Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) και ανακοίνωσε την έκτακτη συνεισφορά  της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των συνεπειών των σεισμών και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, μέσω του OCHA, σε Τουρκία και Συρία. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top