Διπλωματικός μαραθώνιος Δένδια: Επίσκεψη σε 6 χώρες Λατινικής Αμερικής!   

Στις 4 από αυτές δεν είχε πάει ποτέ Έλληνας ΥΠΕΞ  

Νίκος Δένδιας
Νίκος Δένδιας: Περιοδεία σε  6 χώρες της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής (φωτογραφία Ευρωκίνηση/ Κ. Τζούμας)

Συνεχίζει τον διπλωματικό του μαραθώνιο ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με την επίσκεψη σε έξι χώρες της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής, από τις 6 έως τις 10 Φεβρουαρίου 2023!

Ισραηλινός ΥΠΕΞ σε Δένδια: Στηρίζουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας

 

 

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Βραζιλία, της πρώτης επίσκεψης Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών μετά από πολλές δεκαετίες, ο Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών, Mauro Luiz Lecker Vieira.

Επιπλέον, ο Υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία της χώρας όπου και θα συναντηθεί με κοινοβουλευτικούς αξιωματούχους.

Στις 7 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσκεψη Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στην Ουρουγουάη.

Η ατάκα του Νίκου Δένδια για την ημερομηνία των εκλογών

Στο πλαίσιο της εν λόγω επίσκεψης, ο Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να γίνει δεκτός από την Αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας, Beatriz Argimon. Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί επίσης με τον ομόλογό του Francisco Bustillo Bonasso. Κατά την παραμονή του στην Ουρουγουάη, ο Υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί το Πολιτιστικό Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» καθώς και τα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας.

Πρώτη επίσκεψη Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στην Αργεντινή   

Στις 8 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσκεψη Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στην Αργεντινή.

Στο Μπουένος Άιρες, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Μπουένος Άιρες και Έξαρχο Νοτίου Αμερικής κ.κ. Ιωσήφ και στη συνέχεια με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και  ομογενειακών φορέων.
Κατόπιν, ο Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Βουλής, Cecilia Moreau. 

Στην εν λόγω συνάντηση θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Eduardo Félix Valdés και η Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αργεντινής, Liliana Paponet.

Νίκος Δένδιας: «Έχουμε δίπλα μας ένα αυθάδη και αναθεωρητικό γείτονα»

Στη συνέχεια, θα λάβει χώρα συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια,  με τον ομόλογό του, Santiago Andrés Cafiero.

Ο Υπουργός Εξωτερικών,  αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας, Alberto Fernández.

Στις 9 Φεβρουαρίου ο Υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί την Παραγουάη, στην πρώτη επίσκεψη Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στη χώρα.

Στην Παραγουάη, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον ομόλογό του, Julio Cesar Arriola.
Κατόπιν ο Υπουργός Εξωτερικών θα απευθύνει ομιλία στη Διπλωματική Ακαδημία της Παραγουάης με θέμα: “Greece’s foreign policy in its neighborhood and beyond: Links with Latin America, the case of Paraguay”.

Στις 10 Φεβρουαρίου θα βρίσκεται στον Παναμά, όπου και θα συναντηθεί αρχικά, με τον εκεί Άμισθο Πρόξενο της Ελλάδας και με μέλη της ελληνικής ομογενειακής και εκκλησιαστικής Κοινότητάς.

Επίσκεψη Δένδια στην Κεντρική Αμερική   

Στη συνέχεια ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με την Υπουργό Εξωτερικών του Παναμά, Janaina Tewaney.

Επιπλέον, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας ενώ θα ξεναγηθεί και στο Μουσείο της Διώρυγας του Παναμά, από τον Διευθυντή του Μουσείου, Νίκο Λιακόπουλο.

Την ίδια ημέρα θα ολοκληρωθεί και η εν λόγω περιοδεία του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών με την πρώτη επίσκεψη Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στην Τζαμάικα.

Κατά την παραμονή του στην Τζαμάικα, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με την ομόλογό του, Kamina Johnson Smith, και στη συνέχεια θα συναντηθεί με αξιωματούχους της Διεθνούς Αρχής των Θαλάσσιων Βυθών (International Seabed Authority).

Κατά την περιοδεία του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στις ανωτέρω έξι χώρες, αναμένεται η υπογραφή με τους ομολόγους του Μνημονίων Κατανόησης διμερούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς.

Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας της Ελλάδας με τα συγκεκριμένα κράτη σε ευρύ φάσμα τομέων, συμπεριλαμβανομένων της οικονομίας, των επενδύσεων και του πολιτισμού.

Επιπλέον, οι συζητήσεις αναμένεται να καλύψουν και τη συνεργασία της Ελλάδας με τις εν λόγω χώρες, τόσο διμερώς όσο και στους κόλπους διεθνών οργανισμών, για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, με βάση την προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.

  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top