Θεοδωρικάκος: Άθλιο το δημοσίευμα για τον γιο μου

Η απάντησή του σε καταγγελία συγκάλυψη υπόθεσης ναρκωτικών

Ρεπορτάζ για την καταγγελία για την οικογένεια του Τάκη Θεοδωρικάκου / Βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Για «άθλιο δημοσίευμα» κάνει λόγο ο Τάκης Θεοδωρικάκος, σχολιάζοντας κυριακάτικο δημοσίευμα με καταγγελία πρώην ανώτατου αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας για συγκάλυψη υπόθεσης ναρκωτικών, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται μέλος της οικογένειας του υπουργού.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτηρίζει τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα ψέματα, συκοφαντίες και ακραία ανηθικότητα και προειδοποιεί ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον όποιου σπιλώσει το όνομά του.

Παρέμβαση Ντογιάκου για σχέσεις νονών της νύχτας με στελέχη της ΕΛΑΣ

«Ο «έγκριτος» κύριος Βαξεβάνης επιστράτευσε τον λασπωτήρα του Documento με ένα αναληθές και συκοφαντικό δημοσίευμα για μέλος της οικογένειάς μου, που υπερβαίνει κάθε όριο ανηθικότητας», αναφέρει ο κ. Θεοδωρικάκος και προσθέτει: «Δόλια αποσιωπούν ότι τα ψεύδη και οι συκοφαντίες για το πρόσωπό μου προήλθαν από αξιωματικό της Αστυνομίας το ίδιο βράδυ που αποστρατεύτηκε».

Το ρεπορτάζ για την υπόθεση από το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Θεοδωρικάκος: Ο Τσίπρας να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες αστυνομικούς

«Καθώς όλη αυτή η απόπειρα λάσπης διαρρέονταν συστηματικά και περιήλθε σε γνώση μου από τις 26 Ιανουαρίου, έχω δώσει γραπτή εντολή στην Ελληνική Αστυνομία να διεξάγει ενδελεχή έρευνα για το περιστατικό. Το οποίο, σημειωτέον, αφορούσε έναν απλό -και μόνο- αστυνομικό έλεγχο σε 4 νέα παιδιά, ανάμεσα στους οποίους και στον γιο μου, στις 22 Νοεμβρίου 2021, χωρίς να βρεθεί τίποτε μεμπτό! Προφανώς, ο φάκελος αυτής της υπόθεσης θα πρέπει να εξεταστεί ενδελεχώς από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και τα πορίσματά της να αποσταλούν στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη, ώστε να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες», αναφέρει ο υπουργός.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μετά από σχετική ερώτηση στην εκπομπή «Αυτοψία».

«Δεν μπορώ να σχολιάσω την ουσία της υπόθεσης. Είναι βέβαιο ότι θα τοποθετηθεί ο κ. Θεοδωρικάκος. Ένα περιστατικό, που υποτίθεται συνέβη τον Νοεμβρίου του 2021, και έχουμε καταγγελία από τον συγκεκριμένο αξιωματικό τον Ιανουάριο του 2023. Αφού έγιναν οι κρίσεις και αποστρατεύεται. Αυτό είναι το σίγουρο, όλα τα υπόλοιπα δεν τα γνωρίζω. Αλλά κάπως, κάτι μου κάνει αυτό», είπε ο κ. Οικονόμου.

Τι ανέφερε το δημοσίευμα για τον γιο του Τάκη Θεοδωρικάκου

Σύμφωνα με το Documento, ανώτατος αξιωματικός κατέθεσε τον Μάιο του 2022 στις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ., καταγγέλλοντας ότι ο πρώην αρχηγός παρενέβη με απειλητικό και πιεστικό τρόπο προκειμένου να μη σχηματιστεί δικογραφία, αλλά και να αφεθούν ελεύθερα τρία νεαρά άτομα που είχαν συλληφθεί με μικροποσότητα ναρκωτικών.

Όπως σημείωσε, στις 21 Νοεμβρίου 2021, έλαβε τηλεφώνημα από τον τότε αρχηγό Μιχάλη Καραμαλάκη, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι σε έλεγχο στο Μαρούσι εντοπίστηκαν τρεις νεαροί με 18 γραμμάρια ναρκωτικών ουσιών και τρεις τρίφτες. Ένας από αυτούς, μέλος της οικογένειας του Τάκη Θεοδωρικάκου, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς να «μιλήσουν με τον υπασπιστή του υπουργού».

Εκλογές 2023: Υποψήφιος βουλευτής ο Θανάσης Κατερινόπουλος

Στη συνέχεια καταγγέλλει ότι ο κ. Καραμαλάκης απαίτησε να μη γίνει καμία προσαγωγή και να καταστραφεί η ποσότητα των ναρκωτικών, ισχυριζόμενος πως ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ τον κάλεσε άλλες δύο φορές και συνέχισε να τον απειλεί.

Market Pass: Μόνο με NFC θα δοθεί ολόκληρο το ποσό - Πώς κάνετε αίτηση

Οι νεαροί αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πρώην αρχηγός ΕΛΑΣ: Αθλιότητα το δημοσίευμα για παρέμβαση 

Για αθλιότητες και καταφανώς αναληθή, αβάσιμα και συκοφαντικά κατασκευάσματα, κάνει ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης και τέως αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης.

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Πώς και ποιοι κερδίζουν δύο μήνες δώρο

Ο κ. Καραμαλάκης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει ότι θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη, «ώστε να τιμωρηθούν ηθικοί αυτουργοί και εκτελεστικά όργανα», ενώ συσχετίζει την καταγγελία του αξιωματικού για την υπόθεση, με τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ, κατά τις οποίες αποστρατεύτηκε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top