Market Pass: Μόνο με NFC θα δοθεί ολόκληρο το ποσό - Πώς κάνετε αίτηση

Οι δικαιούχοι και τα ποσά για το επίδομα τροφίμων

Προϋπόθεση το ΝFC για να λάβει κανείς το μέγιστο της επιδότησης του Market Pass

Από 22 έως 100 ευρώ θα είναι η μηνιαία επιδότηση για το Market Pass, το επίδομα τροφίμων που θα δοθεί για έξι μήνες (Φεβρουάριο – Ιούλιο).

Οι αιτήσεις στην πλατφόρμα θα υποβληθούν εντός Φεβρουαρίου, ενώ οι πρώτες πληρωμές θα γίνουν έως τις 3 Μαρτίου.

Market Pass: Έως τις 3 Μαρτίου οι πρώτες πληρωμές για το επίδομα τροφίμων

Mε το Market Pass θα λάβουν μηνιαία ενίσχυση:

-    ένα μονομελές νοικοκυριό 22 ευρώ

-    ένα ζευγάρι χωρίς τέκνα 32 ευρώ

-    μια μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο 32 ευρώ

Έκτακτο επίδομα Πάσχα και παράταση του Market Pass - Σενάρια για νέα μέτρα

-    μια μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα 42 ευρώ

-    ένα ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο 42 ευρώ

-    ένα ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα 52 ευρώ.

Market Pass: Η μηνιαία επιδότηση ξεκινά από 22 ευρώ για μονομελές νοικοκυριό και φτάνει τα 100 ευρώ

Market Pass: Η μηνιαία επιδότηση ξεκινά από 22 ευρώ για μονομελές νοικοκυριό και φτάνει τα 100 ευρώ

Μόνο με NFC θα δοθεί ολόκληρο το ποσό για το market pass 

«Για να μπορέσετε να λάβετε το μάξιμουμ των χρημάτων, θα πρέπει να ελέγξετε εάν το κινητό σας έχει τη δυνατότητα NFC (Νear Field Communication). Για να γίνει θα πρέπει να μεταβείτε στις ρυθμίσεις του κινητού. Στην αναζήτηση θα επιλέξετε NFC ώστε να είναι ενεργοποιημένο», ανέφερε η φοροτεχνικός και σύμβουλος επιχειρήσεων Φιλοθέη Μακριδάκη, μιλώντας στην ΕΡΤ, για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουμε για να πιστωθούν, μέσω του κινητού τηλεφώνου, τα χρήματα στην άυλη ψηφιακή μας κάρτα.

Οι 3 + 1 παρεμβάσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση για βελτίωση των εισοδημάτων

Όσοι επιλέξουν να τους καταβληθεί το ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό, θα έχουν «πέναλτι» 20%. Δηλαδή, εάν δικαιούνται 52 ευρώ, θα τους δοθούν 41,6 ευρώ. Ωστόσο, θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν όπου επιθυμούν και όχι μόνο σε καταστήματα εμπορίας τροφίμων ή σε λαϊκές (υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει POS).

Market Pass: Tα εισοδηματικά κριτήρια

Τα εισοδηματικά κριτήρια για να λάβει κανείς την οικονομική ενίσχυση ξεκινούν από 16.000 ευρώ για τον άγαμο, για ζευγάρι έως 24.000 ευρώ συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, για τις μονογονεϊκές οικογένεια δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 24.000 ευρώ με 5.000 για κάθε επιπλέον παιδί.

Ως προς τα περιουσιακά στοιχεία των δικαιούχων είναι έως 250.000 ευρώ για άγαμους, χήρους ή ζευγάρια σε διάσταση και έως 400.000 ευρώ για τις οικογένειες.

Market Pass: Σε ποιες οικογένειες και με πόσα παιδιά θα αυξηθεί η επιδότηση

Από την ενίσχυση εξαιρούνται φυσικά πρόσωπα που το 2021 δηλώθηκαν ως εξαρτώμενα ή σαν φιλοξενούμενα καθώς και όσοι εμπίπτουν στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για το 2021.

Market Pass: Πώς θα κάνετε αίτηση για την ψηφιακή κάρτα αγορών

Ο δικαιούχος φυσικό εισέρχεται στην ειδική πλατφόρμα του vouchers.gov.gr με τους κωδικούς taxisnet, όπου πιστοποιείται η επιλεξιμότητα και πληροφορείται το μηνιαίο ύψος της ενίσχυσης.

Market Pass: Ξεκινούν οι αιτήσεις – Ποιοι θα λάβουν διπλή ή τριπλή δόση

Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού σε αυτήν.

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Πώς και ποιοι κερδίζουν δύο μήνες δώρο

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της αίτησης του φυσικού προσώπου και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου, η αρμόδια υπηρεσία διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στο πιστωτικό ίδρυμα ή τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό, το όνομα, το επώνυμο, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του δικαιούχου, για τον σκοπό της έκδοσης της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και της πίστωσης του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης.

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Νωρίτερα σε ισχύ λόγω εκλογών

Στη συνέχεια, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας SMS ή email.

Μετά την είσοδο στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top