Μητσοτάκης για Ερντογάν: Κάθε γιουρούσι μπορεί να γίνει άτακτη υποχώρηση

Επίθεση σε Τσίπρα: Πόσο άλλο δούλεμα στους συνταξιούχους;

«Οι ελληνικοί ουρανοί θωρακίζονται όσο ποτέ σε μια στιγμή που οι γείτονές μας έχουν οριστικά αποκλειστεί από τα μαχητικά πέμπτης γενιάς», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρέθηκε στην Τανάγρα για την τελετή παραλαβής του πέμπτου μαχητικού αεροσκάφους F-16 Viper.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «αλλαγή εικόνας», η οποία αποτυπώνεται και στο πεδίο της αεροπορικής βιομηχανίας, τονίζοντας πως η ΕΑΒ έχει αφήσει πίσω της τις περιπέτειες του παρελθόντος.

Όπως είπε, «ξεκινά η διαδικασία του στρατηγικου επενδυτή που θα πάρει το 49%. Το πλειοψηφικό πακέτο θα είναι όμως πάντα στο ελληνικό δημόσιο».

Μήνυμα σε Εντογάν: Κάθε γιουρούσι μπορεί να γίνει άτακτη υποχώρηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε και σαφές μήνυμα στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος «προειδοποίησε» με προσωπική αναφορά στον πρωθυπουργό πως «εάν προσπαθήσεις να κάνεις κάποιο λάθος, να ξέρεις ότι οι τρελοί Τούρκοι θα κάνουν γιουρούσι».

Νέες απειλές Ερντογάν κατά της Ελλαδας: θα κάνουμε αυτό που πρέπει

«Όσοι διαλαλούν ότι ίσως έρθουν μια νύχτα, ξαφνικά να ξέρουν ότι οι ίδιοι μπορεί να ξυπνήσουν μια νύχτα και να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα και να μάθουν τότε οτι όσοι υψώνουν τους τόνους, τόσο χαμηλώνουν την αξιοπιστία τους. Κάθε γιουρούσι τους μπορεί να γίνει άτακτη υποχώρηση», είπε.

Παράλληλα, ξεκεθάρισε πως «δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράλογο, αλλά είμαστε ανοιχτοί στην ανάγκη επίλυσης διαφορών με βάση το Διεθνές Δίκαιο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο από την Τανάγρα για «αλλαγή εικόνας», η οποία αποτυπώνεται και στο πεδίο της αεροπορικής βιομηχανίας / Eurokinissi - Μιχάλης Καραγιάννης

Μητσοτάκης: Η απλή αναλογική να μετατραπεί από παγίδα σε εφαλτήριο νίκης

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός μίλησε σε κατοίκους στον Αυλώνα, όπου ανέφερε ότι «υλοποιούμε στην πράξη τη δέσμευσή μας η πατρίδα μας να είναι ισχυρή και ασφαλής. Mία Ελλάδα με αυτοπεποίθηση, η οποία θα μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία».

Μητσοτάκης: Αυξήσεις σε Δημόσιο από το 2024 - Παράθυρο για μείωση εισφορών

Ο πρωθυπουργός είπε πως η η χώρα παραλαμβάνει το πέμπτο αναβαθμισμένο F-16 Viper, από τα 83 συνολικά τα οποία έχει προγραμματιστεί να αναβαθμιστούν μέχρι το 2026 και πρόσθεσε: «Θέλω να σάς θυμίσω ότι εδώ στους ουρανούς πάνω από την Αττική και με βάση την Τανάγρα πετούν ήδη 10 υπερσύγχρονα αεροσκάφη Rafale τα οποία απέκτησε η Πολεμική μας Αεροπορία, καθώς υλοποιούμε στην πράξη τη δέσμευσή μας η πατρίδα μας να είναι ισχυρή, ασφαλής. Μία Ελλάδα με αυτοπεποίθηση, η οποία θα μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία».

Επίθεση σε Τσίπρα: Πόσο άλλο δούλεμα στους συνταξιούχους

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους συνταξιούχους στο Αιγάλεω τη Δευτέρα, λέγοντας με έμφαση «πόσο άλλο δούλεμα;».

«Πόσο άλλο δούλεμα στους συνταξιούχους από τον Αλέξη Τσίπρα;», αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Αυλώνα, όπου μίλησε σε πολίτες / Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού - Δημήτρης Παπαμήτσος

Αλέξης Τσίπρας: Βραδινή έξοδος με την Περιστέρα στο Μέγαρο Μουσικής

«Είδα τον κ. Τσίπρα να περιοδεύει χθες στο Αιγάλεω και να τάζει σε λίγους ηλικιωμένους συνταξιούχους, οι οποίοι είχαν μαζευτεί να τον ακούσουν, ότι θα διορθώσει τις αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου, που αυτός ψήφισε! Πόσο δούλεμα άλλο; Πόσο δούλεμα άλλο, για αυτούς οι οποίοι γνωρίζουν τι πέρασαν τέσσερα χρόνια, τέσσερα χρόνια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως το γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες πολίτες. Και γνωρίζουν και συγκρίνουν σήμερα. Και ξέρουν τι πέρασε η Ελλάδα από το 2015 μέχρι το 2019 και γνωρίζουν ότι αυτή η παράταξη, η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, είναι η παράταξη που υλοποίησε τις δεσμεύσεις της να επιστρέψει στη μεσαία τάξη αυτά που σας πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε.

«Πού κρύβονται αυτοί που έκαναν “σημαία” την ιστορία της “μικρής Μαρίας”;»

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη «νάρκη», όπως τη χαρακτήρισε, της απλής αναλογικής, ενόψει των εκλογών, σημειώνοντας πως όλοι οι δημοτικοί άρχοντες «γνωρίζουν πόσο υπονόμευσε η απλή αναλογική την κυβερνησιμότητα των Δήμων».

Με εκπλήξεις και «διάσημους» τα ψηφοδέλτια των κομμάτων στις εκλογές 

Τροχαίο στο κέντρο της Αθήνας για Άδωνι και Μανωλίδου

«Φανταστείτε να πρέπει για κάθε απόφαση την οποία παίρνουμε, να μπαίνουμε σε κομματικά παζάρια με κυβερνητικούς εταίρους, να καθυστερούμε. Για σκεφτείτε τι θα γινόταν αν έπρεπε, παραδείγματος χάρη, εκείνο το Σαββατοκύριακο της Καθαράς Δευτέρας του 2020 να έρθουμε σε συνεννόηση με διάφορους άλλους για να φυλάξουμε τα σύνορά μας στον Έβρο», είπε.

Παράλληλα, με αφορμή την αναφορά στον Έβρο, εξαπέλυσε νέα βέλη κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Φανταστείτε να πρέπει για κάθε απόφαση την οποία παίρνουμε, να μπαίνουμε σε κομματικά παζάρια με κυβερνητικούς εταίρους, να καθυστερούμε», τόνισε ο πρωθυπουργός / Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού - Δημήτρης Παπαμήτσος

 

Ο σκηνοθετημένος θάνατος της Μαρίας - «Βάψτε το παιδί να φαίνεται νεκρό»

«Πού είναι τώρα όλοι αυτοί οι οποίοι έκαναν σημαία την ιστορία της "μικρής Μαρίας" και διέσυραν τη χώρα στο εξωτερικό; Πού κρύβονται; Αφωνία έπαθαν; Γιατί δεν έχουν το κουράγιο να βγουν τώρα, έστω και τώρα και να πουν: "συγγνώμη, κάναμε λάθος, πέσαμε και εμείς στην παγίδα της παραπληροφόρησης η οποία στήθηκε από την Τουρκία, ότι δήθεν η Ελλάδα σκοτώνει μετανάστες στα σύνορα και υπάρχουν νεκρά παιδιά τα οποία κάπου είναι θαμμένα, σε κάποια νησίδα στον Έβρο», είπε.

Η viral απάντηση Μητσοτάκη για το «μαξιλάρι ασφαλείας» που προκάλεσε γέλιο

«Το ερώτημα των εκλογών είναι: ποια παράταξη και ποιος πρωθυπουργός πρέπει να κρατά το τιμόνι της χώρας στους κρίσιμους καιρούς που έχουμε μπροστά μας;», πρόσθεσε.

«Κάναμε πολλά και θα κάνουμε ακόμη περισσότερα»

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων θα αναγνωρίσει και τις μεγάλες προσπάθειές μας σε δύσκολες συνθήκες, θα αναγνωρίσει το γεγονός ότι κάναμε και λάθη, αλλά με θάρρος τα αναγνωρίσαμε και κοιτάμε να τα διορθώσουμε. Διότι αλάθητος είναι μόνο αυτός ο οποίος δεν κάνει τίποτα», είπε ο πρωθυπουργός με το βλέμμα στις επερχόμενες εκλογές.

«Κάναμε και λάθη, αλλά με θάρρος τα αναγνωρίσαμε και κοιτάμε να τα διορθώσουμε. Διότι αλάθητος είναι μόνο αυτός ο οποίος δεν κάνει τίποτα», υποστήριξε ο πρωθυπουργός / Eurokinissi - Μιχάλης Καραγιάννης

«Κάναμε πολλά και θα κάνουμε ακόμα πολλά περισσότερα. Γιατί έχουμε όραμα και σχέδιο για μία Ελλάδα η οποία θα είναι πραγματικά ισχυρή, για μία Ελλάδα με λιγότερες ανισότητες, για ένα κράτος το οποίο θα στέκεται πάντα κοντά στους πολίτες οι οποίοι δοκιμάζονται», σημείωσε.

Δείτε φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Αυλώνα και Τανάγρα

Αυλώνας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε κατοίκους στον Αυλώνα, όπου ανέφερε ότι «υλοποιούμε στην πράξη τη δέσμευσή μας η πατρίδα μας να είναι ισχυρή και ασφαλήςΟ Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε κατοίκους στον Αυλώνα, όπου ανέφερε ότι «υλοποιούμε στην πράξη τη δέσμευσή μας η πατρίδα μας να είναι ισχυρή και ασφαλήςΟ Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε κατοίκους στον Αυλώνα, όπου ανέφερε ότι «υλοποιούμε στην πράξη τη δέσμευσή μας η πατρίδα μας να είναι ισχυρή και ασφαλήςΟ Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε κατοίκους στον Αυλώνα, όπου ανέφερε ότι «υλοποιούμε στην πράξη τη δέσμευσή μας η πατρίδα μας να είναι ισχυρή και ασφαλήςΟ Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε κατοίκους στον Αυλώνα, όπου ανέφερε ότι «υλοποιούμε στην πράξη τη δέσμευσή μας η πατρίδα μας να είναι ισχυρή και ασφαλής

Τανάγρα

«Οι ελληνικοί ουρανοί θωρακίζονται όσο ποτέ σε μια στιγμή που οι γείτονές μας έχουν οριστικά αποκλειστεί από τα μαχητικά πέμπτης γενιάς», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης«Οι ελληνικοί ουρανοί θωρακίζονται όσο ποτέ σε μια στιγμή που οι γείτονές μας έχουν οριστικά αποκλειστεί από τα μαχητικά πέμπτης γενιάς», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης«Οι ελληνικοί ουρανοί θωρακίζονται όσο ποτέ σε μια στιγμή που οι γείτονές μας έχουν οριστικά αποκλειστεί από τα μαχητικά πέμπτης γενιάς», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης«Οι ελληνικοί ουρανοί θωρακίζονται όσο ποτέ σε μια στιγμή που οι γείτονές μας έχουν οριστικά αποκλειστεί από τα μαχητικά πέμπτης γενιάς», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης«Οι ελληνικοί ουρανοί θωρακίζονται όσο ποτέ σε μια στιγμή που οι γείτονές μας έχουν οριστικά αποκλειστεί από τα μαχητικά πέμπτης γενιάς», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top