Μητσοτάκης: Η απλή αναλογική να μετατραπεί από παγίδα σε εφαλτήριο νίκης

Η ομιλία του πρωθυπουργού σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ

Μητσοτάκης: Η Απλή Αναλογική Να Γίνει Εφαλτήριο Νίκη

«Η απλή αναλογική να μετατραπεί από παγίδα σε εφαλτήριο νίκης», ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη από την εκδήλωση «European Youth Day» που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ.

Μητσοτάκης: Αυξήσεις σε Δημόσιο από το 2024 - Παράθυρο για μείωση εισφορών

«Mέσα σε 42 μήνες η Ελλάδα έγινε ισχυρότερη γεωπολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά, θωρακίζοντας την άμυνά της, περνώντας από την καθήλωση στην ανάπτυξη, στηρίζοντας το εισόδημα, προστατεύοντας τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας απόψε στην εκδήλωση «European Youth Day» που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ. 

Η viral απάντηση Μητσοτάκη για το «μαξιλάρι ασφαλείας» που προκάλεσε γέλιο

Ο πρωθυπουργός προσέθεσε απευθυνόμενος στους νεολαίους, ότι αν μέχρι τώρα έγιναν πολλά, μένουν να γίνουν πολλά περισσότερα, ειδικά για τη νέα γενιά και ζήτησε την στήριξη τους.

«Γι' αυτό και σε αυτή τη νέα προσπάθεια σας χρειάζομαι, σας θέλω δίπλα μου, να ταξιδέψουμε παντού το μήνυμα ότι όπως χθες λέγαμε το είπαμε και σήμερα μπορούμε να πούμε ότι το κάναμε, έτσι και σήμερα μπορούμε να πούμε ότι ό,τι λέμε κι ό,τι θα πούμε για τη δεύτερη τετραετία θα το κάνουμε. Ακριβώς γιατί έχουμε πια αυτήν την αξιοπιστία, κατοχυρωμένη πιστεύω και σε συμπολίτες μας που μπορεί ακόμα να μας αντιμετωπίζουν με κάποια σχετική καχυποψία», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ακόμα, αναφέρθηκε στις επικείμενες εκλογές σημειώνοντας ότι «δεν μπορούμε να ρισκάρουμε περιπέτειες ακυβερνησίας» και χαρακτήρισε «παγίδα» την απλή αναλογική, που όπως είπε «πρέπει να μετατραπεί σε εφαλτήριο νίκης, ώστε από νάρκη, για μία δεύτερη φορά στη συμφορά, να γίνει ισχυρή εντολή για δεύτερη εντολή στην προκοπή».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ / Φωτογραφία Eurokinissi (Γιώργος Κονταρίνης)

Μητσοτάκης: «Η νέα γενιά πρέπει να έχει κατάρτιση και εφόδια»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε συνοπτικά στο κυβερνητικό έργο σχετικά με την αύξηση των θέσεων απασχόλησης των νέων, και του βασικού μισθού, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη επιμόρφωσης όλων στα νέα ψηφιακά εργαλεία που διαμορφώνουν την σημερινή πραγματικότητα, και επισήμανε ότι ο ψηφιακός αναθεωρητισμός δεν πρέπει να αποτελέσει μια καινούργια διαχωριστική γραμμή μεταξύ αυτών που έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία και αυτών που αισθάνονται την τεχνολογία ως απειλή.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε ακόμα και για την ανεργία των νέων, την οποία χαρακτήρισε «υψηλή» που, όμως, «καταγράφει μια σημαντική υποχώρηση αφού -όπως είπε- στις ηλικίες από τα 17 έως τα 29 έτη μειώθηκε τα τελευταία τρία χρόνια κατά 17%, που είναι η τέταρτη μεγαλύτερη μείωση στην Ευρώπη. 

Προσέθεσε, δε, ότι προέχει η δημιουργία θέσεων εργασίας και για να υπάρξουν αυτές οι θέσεις πρέπει να έχουμε πολλές επενδύσεις οι οποίες γίνονται στη χώρα μας, «αλλά πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι και η γενιά σας έχει την κατάρτιση, τα εφόδια, για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των εργοδοτών μας. Γι' αυτό και θα εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ενεργές πολιτικές απασχόλησης».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης απέδωσε πολύ μεγάλη σημασία στο «Πρώτο Ενσημο» και είπε ότι χρειαζόμαστε κίνητρα πρόσληψης του νέου για την πρώτη του εργασία, για να αρχίζει να χτίζει το βιογραφικό του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top