Η viral απάντηση Μητσοτάκη για το «μαξιλάρι ασφαλείας» που προκάλεσε γέλιο

«Εγώ μαξιλάρι χρησιμοποιώ για να κοιμάμαι»

Μια viral απάντηση, που προκάλεσε γέλιο στην αίθουσα, έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση για τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας και ειδικότερα για το «μαξιλάρι ασφαλείας», που παρέδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2019.

«Σε λίγους μήνες θα παραδώσετε για τις εκλογές σε μία υπηρεσιακή κυβέρνηση. Τι μαξιλάρι ασφαλείας θα παραδώσετε; Έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για το 2019. Ο κ. Τσακαλώτος έχει πει πως το σκορ είναι “37-0”, δηλαδή 37 δισ. ευρώ παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παρέλαβε 0 από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ενώ ο κ. Τσίπρας έχει πως το μαξιλάρι ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ απέτρεψε τη χρεοκοπία της χώρας στην αρχή της πανδημίας; Αναγνωρίζετε εσείς ότι ένα μέρος όσων έχετε πετύχει στην οικονομία οφείλεται σε εκείνο το μαξιλάρι ασφαλείας που παραλάβατε;», ρώτησε ο δημοσιογράφος τον πρωθυπουργό.

Μητσοτάκης: Τα χειρότερα με τις τιμές στο ράφι τα έχουμε δει

Με εκπλήξεις και «διάσημους» τα ψηφοδέλτια των κομμάτων στις εκλογές  

«Μαξιλάρι χρησιμοποιώ όταν κοιμάμαι», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ερώτηση για τα ταμειακά αποθέματα της κυβέρνησης

«Μαξιλάρι χρησιμοποιώ όταν κοιμάμαι (σ.σ.: ακούγονται γέλια από κάτω). Αναφέρεστε υποθέτω στα ταμειακά αποθέματα της ελληνικής κυβέρνησης, τα οποία σήμερα είναι στα 39 δισ. ευρώ», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Η απόφασή του μετά από σχόλιο που διάβασε στο facebook

Αλέξης Τσίπρας: Βραδινή έξοδος με την Περιστέρα στο Μέγαρο Μουσικής

«Γι’ αυτό το “μαξιλάρι”, στο οποίο αναφέρεται ο κ. Τσίπρας, δε θα έπρεπε να είναι και πολύ υπερήφανος. Ήταν αποτέλεσμα λυσσαλέας υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης και καταναγκαστικό “μαξιλάρι” που τον υποχρέωσαν να έχει οι δανειστές γιατί κανείς δεν τον εμπιστευόταν. Αυτή είναι η διαφορά μας η μεγάλη», είπε και πρόσθεσε: «Σήμερα εμείς έχουμε σημαντικά ταμειακά αποθέματα, τα οποία μας επιτρέπουν να βγαίνουμε στις αγορές όποτε το επιλέγουμε και ουσιαστικά κανείς να μη θεωρεί ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι πρόβλημα. Κανείς δε μιλάει για την Ελλάδα σήμερα, αλλά για άλλες χώρες. Δεν ήταν το ίδιο το 2019. Αυτά τα ταμειακά αποθέματα των 40 δισ. ευρώ δεν ήταν αποτέλεσμα υπερφορολόγησης της ελληνικής κοινωνίας και ειδικά της παραγωγικής οικονομίας. Από αλλού ήρθε».

Market Pass: Ξεκινούν οι αιτήσεις – Ποιοι θα λάβουν διπλή ή τριπλή δόση

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top