Μητσοτάκης: Η απόφασή του μετά από σχόλιο που διάβασε στο facebook

«Το Dentist Pass δεν το είπαμε προεκλογικά αλλά το κάναμε»

«Oι Έλληνες αισθάνονται ότι η χώρα γύρισε σελίδα», είπε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο CNN

Σε μια απόφαση, που ήδη σχεδιαζόταν και τελικά έλαβε, μετά από ένα σχόλιο που διάβασε στο facebook, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου στον λογαριασμό του στο κοινωνικό δίκτυο, ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στο Dentist Pass, που αφορά στη δωρεάν προληπτική οδοντιατρική φροντίδα 660.000 παιδιών από 6 έως 12 ετών, που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

K. Mητσοτάκης στο CNN: οι Έλληνες αισθάνονται ότι η χώρα γύρισε σελίδα

«Όσο μπορώ και προλαβαίνω, προσπαθώ να διαβάζω τα σχόλια που γράφετε κάτω από τις αναρτήσεις αυτές. Βέβαια είναι πάρα πολλά και δεν θα ισχυριστώ πως καταφέρνω να τα διαβάζω όλα, όμως θέλω να σταθώ σε ένα σχόλιο που διάβασα πριν μερικές εβδομάδες – ήταν μία ευγενική παρότρυνση, ή μάλλον, μία ιδέα. Και το θυμάμαι, γιατί όταν το διάβασα ήξερα πως η ιδέα αυτή ήδη σχεδιαζόταν. Με αυτό θα ξεκινήσω: το σχόλιο έγραφε πως στην Κύπρο εδώ και 1 χρόνο έχει υιοθετηθεί οδοντιατρικός έλεγχος για παιδιά σχολικής ηλικίας και πως τα μηνύματα από εκεί είναι πολύ θετικά. Έχω τη χαρά λοιπόν να σας πω ότι αυτή την εβδομάδα ανακοινώσαμε το πρόγραμμα Dentist Pass – την δωρεάν προληπτική οδοντιατρική φροντίδα 660.000 παιδιών από 6 έως 12 ετών», τονίζει, προσθέτοντας ότι «Το Dentist Pass είναι κάτι που “δεν είπαμε (προεκλογικά), αλλά κάναμε”».

Νέες απειλές Ερντογάν κατά της Ελλαδας: θα κάνουμε αυτό που πρέπει

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην έναρξη της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, διαδικασία που θα ξεκινήσει από τις περιοχές που έχει ήδη ολοκληρωθεί η επιλογή και τοποθέτηση των Συμβούλων Εκπαίδευσης. «Αυτοί οι Σύμβουλοι θα αρχίσουν την ατομική αξιολόγηση κατά προτεραιότητα από τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, καθώς αυτό αποτελεί και προϋπόθεση για την μονιμοποίησή τους», εξήγησε.

Μητσοτάκης από Νταβός: Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη δημοπράτηση δύο μεγάλων μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων, στον Ανατολικό Τομέα Θεσσαλονίκης και στη Λάρισα, κόστους 182 εκατ. ευρώ, αλλά και στην παράδοση του masterplan για την Ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας που εκπόνησε η Επιτροπή Μπένου.

Νταβός: Τα διλήμματα των εκλογών έθεσε ο Μητσοτάκης

Τέλος, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε αισιόδοξα τα νέα από τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης της ΕΡΓΑΝΗΣ για το 2022. Σύμφωνα με τα στοιχεία, «την τριετία 2019 – 2022 δημιουργήθηκαν 263.000 θέσεις μισθωτής εργασίας και ο μέσος μισθός αυξήθηκε στα 1.176 ευρώ από 1.046 ευρώ – Ετησίως δηλαδή 1820 ευρώ επιπλέον».

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη τη Δευτέρα

«Οι μισθοί και το διαθέσιμο εισόδημα εξακολουθούν να βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα στη χώρα μας – όμως είμαστε στον σωστό δρόμο» τόνισε, επαναλαμβάνοντας ότι το στοίχημα για την επόμενη τετραετία, αν το κυβερνών κόμμα κερδίσει εκ νέου τις εκλογές «είναι καλύτερες δουλειές και καλύτεροι μισθοί, πρωτίστως για τα νέα παιδιά που μπαίνουν τώρα στην αγορά εργασίας».

O viral διάλογος Μητσοτάκη με πολίτη και ο «χρησμός» για τις εκλογές

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top