Νέες απειλές Ερντογάν κατά της Ελλαδας: θα κάνουμε αυτό που πρέπει

Τι απάντησε στις αναφορές Μητσοτάκη από το Νταβός  

Ερντογάν: νέες απειλές κατά της Ελλάδας μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη από το Νταβός (Video Star)    

Νέες απειλές του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας, με αφορμή τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το Νταβός, ο οποίος ανέφερε ότι είναι εκτός συζήτησης με την Τουρκία το καθεστώς των νησιών, αλλά και ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί το τουρκολιβυκό μνημόνιο. 

Νταβός: Τα διλήμματα των εκλογών έθεσε ο Μητσοτάκης

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά την καθιερωμένη προσευχή της Παρασκευής, η οποία αναρτήθηκε στο επίσημο κανάλι youtube της τουρκικής Προεδρίας. 

ΗΠΑ: Με άδεια χέρια έφυγε ο Τσαβούσογλου από τη συνάντηση με Μπλίνκεν

Οι απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας

Συγκεκριμένα Τούρκος δημοσιογράφος ρώτησε τον Ερντογάν

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας  έκανε μία ομιλία στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ του Νταβός. Μιλώντας εκεί είπε ότι δεν πιστεύει πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα που δεν μπορεί να λυθεί με συνομιλίες με τον πρόεδρο Ερντογάν. Αλλά ταυτόχρονα είπε πως Δεν συζητάμε για τα ελληνικά νησιά, το Αιγαίο και την Κρήτη, όπως και την συμφωνία με  τη Λιβύη. Πώς το σχολιάζετε ;». 

Πώς «διαβάζει» το ΥΠΕΞ το «ταξίδι – ναυάγιο» του Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ

Απαντώντας, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε: 

«Καταρχήν ο Μητσοτάκης μπορεί να λέει τέτοια πράγματα. Αλλά αυτές οι δηλώσεις του Μητσοτάκη δεν αρκούν για να καθορίσουν τη τύχη της περιοχής. Πρώτα από όλα,  αυτή τη στιγμή βλέπουμε από τον τρόπο προσέγγισης τόσο της συνθήκης της Λωζάννης όσο και άλλων συμφωνιών, πως οι Έλληνες αξιωματούχοι δεν τις εφαρμόζουν. Διότι δεν υπάρχει εκεί κάτι περί εξοπλισμού αυτών των νησιών. Αυτοί όμως τι κάνουν αυτή τη στιγμή ; 

Εξοπλίζουν αυτά τα νησιά. Και ο εξοπλισμός αυτών των νησιών  είναι βήμα ενάντια  τόσο στην  συνθήκη της Λωζάννης όσο και στις  άλλες συμφωνίες. 

Φυσικά σχετικά με αυτά τα βήματα,  εμείς κάνουμε τα απαραίτητα βήματα στο χρόνο και στον τόπο όπου πρέπει , στις διεθνείς συναντήσεις, και στα απαραίτητα μέρη λέμε αυτά που πρέπει. Ε και αυτοί πια θα φροντίσουν τον εαυτό τους μόνοι τους». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top