Βουλή: Συμπαράσταση στην Ελλάδα εξέφρασαν Γάλλοι Γερουσιαστές 

Για τις απειλές Τουρκίας σε τηλεδιάσκεψη με τη γαλλική Επιτροπή Εξωτερικών

Τηλεδιάσκεψη μελών της γαλλικής Γερουσίας με τα μέλη της επιτροπής Εθνικής 'Αμυνας και Εξωτερικών της Βουλής των Ελλήνων (video Star) 

Τη διαβεβαίωσή τους ότι συμπαρίστανται στην Ελλάδα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, έδωσαν τα μέλη της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, 'Αμυνας και Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλικής Γερουσίας, κατά τη συζήτηση που είχαν - μέσω τηλεδιάσκεψης - με τα μέλη της επιτροπής Εθνικής 'Αμυνας και Εξωτερικών της Βουλής των Ελλήνων. 

Τουρκία: «Κλείδωσαν» οι εκλογές για τις 14 Μαΐου

Ρουσόπουλος: Δήλωσαν ευθέως ότι συμπαρίστανται στην Ελλάδα 

«Όχι μόνο γνωρίζουν τα θέματα σε βάθος αλλά δήλωσαν ευθέως ότι συμπαρίστανται στην Ελλάδα», δήλωσε, μετά τη συζήτηση ο βουλευτής της ΝΔ, Θόδωρος Ρουσόπουλος.

Μηνύματα Δένδια στην Τουρκία και από το Σαν Μαρίνο

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι οι Γάλλοι δεν παρακινούνται να αντιμετωπίσουν την τουρκική επιθετικότητα μόνο για λόγους αλληλεγγύης. Η Γαλλία είναι ναυτική-μεσογειακή δύναμη και είναι προφανές ότι έχει και η ίδια συμφέροντα απέναντι στην τουρκική επεκτατικότητα. 

Τουρκία: Ανησυχία για την αυξημένη παρουσία των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Α. Λοβέρδος σημείωσε ότι «οι Γάλλοι συνάδελφοι ήταν απολύτως ενήμεροι για το γεγονός ότι η Ελλάδα απειλείται με πόλεμο από την Τουρκία πηγαίνοντας προς τις τουρκικές εκλογές. Ήταν πολύ ενημερωμένοι και στέκονται δίπλα μας. Αναγνωρίζουν την απειλή, το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή μας και [..] μας διαβεβαιώνουν ότι θα είναι δίπλα μας».

Σημειώνεται ότι η σημερινή συνεδρίαση αποτελεί μέρος σειράς σχετικών συζητήσεων της επιτροπής 'Αμυνας και Εξωτερικών της Βουλής με αντίστοιχες επιτροπές ξένων κοινοβουλίων, «σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top