Τουρκία: Ανησυχία για την αυξημένη παρουσία των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Πρόωρες εκλογές στις 14 Μάϊου – Σενάρια για ταυτόχρονες με την Ελλάδα

Ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για τις πρόωρες εκλογές στην Τουρκία

Ανησυχία κυριαρχεί στην Τουρκία λόγω της αυξημένης παρουσίας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, με τα ειδησεογραφικά μέσα της χώρας να κάνουν εκτενή αναφορά στις επισκέψεις Αμερικανών. Μάλιστα, το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Μητσοτάκης πάτησε φρένο στην πώληση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης. Όμως η Αλεξανδρούπολη μετατράπηκε σε αμερικανική βάση. Επιπλέον υπάρχουν ισχυρισμοί πως οι ΗΠΑ την αεροπορική βάση της Λάρισας θέλουν να την μετατρέψουν σε κέντρο επιχειρήσεων Ευρώπης και Αφρικής.» 

ΗΠΑ: Αντιδράσεις στη Γερουσία για την πώληση F-16 στην Τουρκία

«Οι ΗΠΑ έχουν βάλει στα σχέδια τους την αεροπορική βάση της Λάρισας και την περιοχή της Θεσσαλίας, η οποία βρίσκεται βόρεια της Αθήνας. Υπάρχει σχέδιο των Αμερικανών που θέλουν να δημιουργήσουν ένα σύγχρονο δίκτυο ασφαλείας και άμυνας που να καλύπτει την περιοχή από τα Βαλκάνια μέχρι και την Μέση Ανατολή. Η αεροπορική βάση της Λάρισας ήδη φιλοξενεί την 110 πτέρυγα μάχης της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με τα μαχητικά F-16. Από τον περασμένο Νοέμβριο εκεί έχουν εγκατασταθεί 8 μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ9-Reaper και 150 Αμερικανοί στρατιώτες», πρόσθεσε. 

Πρόωρες εκλογές στην Τουρκία 

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται ότι ετοιμάζεται να διεξάγει πρόωρες εκλογές και σε δηλώσεις του υπονόησε ότι οι κάλπες στην Τουρκία θα «στηθούν» στις 14 Μάϊου, ενώ διακινούνται και σενάρια για ταυτόχρονες εκλογές με την Ελλάδα αναφορικά με τις δεύτερες ελληνικές κάλπες, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Μπάιντεν σε Κογκρέσο: Δώστε F-35 στην Ελλάδα και F-16 σε Τουρκία!

«Όπως ο αείμνηστος Αντάν Μεντερές νίκησε στις εκλογές στις 14 Μαΐου του 1950 με το σύνθημα ''φτάνει πια τον λόγο τον έχει ο λαός''. Έτσι και τώρα το 2023 θα πούμε ''η απόφαση και η λόγος είναι του λαού'' και θα νικήσουμε. Φτάνει πια, η απόφαση όπως και η άποψη είναι του λαού», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Ερντογάν. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top