Μήνυμα Δένδια σε Ράμα: Κόψτε τις κακές παρέες για να μπείτε στην ΕΕ!  

«Η ευρωπαϊκή επιλογή της Αλβανίας συνεπάγεται κάποιες παραμέτρους»  

Η επίσκεψη Δένδια στην Αλβανία και το μήνυμα στον Ράμα (Αποστολή Star/ Κατερίνα Τσαμούρη) 

Σαφές μήνυμα και στον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, μετά την ομόλογό του με την οποία επίσης συναντήθηκε, έστειλε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά το γεύμα που είχε μαζί του στα Τίρανα.

     «Καρφιά» Δένδια για την παρουσία της Τουρκίας στην Αλβανία

Συγγνώμη Ράμα σε Μητσοτάκη για τις δηλώσεις κατά της Ελλάδας! 

Σε μία σαφέστατη αιχμή για την προμήθεια μη επανδρωμένων τουρκικών αεροσκαφών Μπαϊρακτάρ από την Αλβανία, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε, όπως έπραξε και στη συνάντησή του με την Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, ότι η επιλογή της χώρας να καταστεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία έχει τη στήριξη της Ελλάδας,  «συνεπάγεται και μια σειρά από παραμέτρους, τις οποίες η αλβανική πλευρά πρέπει να αποφασίσει και πρέπει να υπηρετούν το βασικό της αφήγημα». 

 

 

Δένδιας: Δεν είναι ανεκτό ένα μέλλον με αναθεωρητικές πολιτικές 

Ο Νίκος Δένδιας στην επίσκεψη στο ελληνικό σχολείο των Τιράνων

Ο Νίκος Δένδιας στην επίσκεψη στο ελληνικό σχολείο των Τιράνων με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο 

Ολόκληρη η δήλωση Δένδια για την Αλβανία, την ένταξη στην ΕΕ και τις σχέσεις της με την Τουρκία

Ο κ.  Δένδιας δήλωσε συγκεκριμένα από τα Τίρανα:  

GPO: η πρώτη έρευνα μετά το σκάνδαλο με την Εύα Καϊλή  

«Σήμερα εδώ στα Τίρανα τελειώνει η περιοδεία μου στα Δυτικά Βαλκάνια. Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ το πρωί με την ομόλογό μου, την Αλβανίδα Υπουργό Εξωτερικών, και το μεσημέρι είχε την ευγένεια να μου παραθέσει γεύμα ο Πρωθυπουργός, Edi Rama. Είχαμε τη δυνατότητα και με τους δύο συνομιλητές μου αφενός μεν να αναλύσουμε την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, τα προβλήματα που υπάρχουν στο βόρειο Κόσοβο, αλλά επίσης να αναφερθούμε και στις διμερείς μας σχέσεις.

Όσον αφορά τις διμερείς μας σχέσεις, νομίζω ότι τοποθετήθηκα αναλυτικά στη συνέντευξη που έδωσα μαζί με την ομόλογό μου στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Θέλω όμως να κάνω μια καταληκτική παρατήρηση μετά το γεύμα μου με τον Πρωθυπουργό. Η Αλβανία έχει κάνει μια βασική επιλογή. Η επιλογή της είναι να καταστεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να κάνει αυτό το οποίο είναι αυτονόητο, να τοποθετηθεί στον σκληρό πυρήνα της ευρωπαϊκής οικογένειας. Και εμείς οι Έλληνες εκεί πιστεύουμε ότι ανήκει. Όμως αυτό συνεπάγεται και μια σειρά από παραμέτρους. Οι παράμετροι αυτές, τις οποίες η αλβανική πλευρά πρέπει να αποφασίσει, πρέπει να υπηρετούν το βασικό της αφήγημα.

Και να ξεκαθαρίσω και κάτι άλλο. Η Ελλάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα με την Τουρκία καθεαυτή. Ούτε έχει κανένα ζήτημα με το να συνεργάζονται με την Τουρκία. Αλλά όμως έχει ένα μεγάλο πρόβλημα με τον τουρκικό αναθεωρητισμό, όπως και με κάθε αναθεωρητισμό. Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε παράμετρος πρέπει αφενός μεν να υπηρετεί την Ευρωπαϊκή ιδέα, αφετέρου να μην επιτρέπει την εκδήλωση αναθεωρητισμών στην περιοχή».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top