«Καρφιά» Δένδια για την παρουσία της Τουρκίας στην Αλβανία

Αύριο η επίσκεψη Μητσοτάκη σε Χειμάρρα

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επισκέφτηκε την Αλβανία και συναντήθηκε με την Αλβανίδα ομόλογό του, Όλτα Τσάκα / Βίντεο: Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων Star (21/12)

«Καρφιά» για τη διείσδυση της Τουρκίας στην Αλβανία έριξε ο Νίκος Δένδιας, μία ημέρα μετά τη συμφωνία της αλβανικής κυβέρνησης για τα τουρκικά drones Bayraktar και τις ευχαριστίες του Έντι Ράμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο υπουργός Εξωτερικών επισκέφτηκε την Αλβανία και συναντήθηκε με την Αλβανίδα ομόλογό του, Όλτα Τσάκα. Μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι η παρουσία της Τουρκίας στην Αλβανία «αντιβαίνει το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Δένδιας: Δεν είναι ανεκτό ένα μέλλον με αναθεωρητικές πολιτικές 

Παράλληλα, με αφορμή την ετοιμότητα της Ελλάδας για την ενταξιακή προοπτική στην ΕΕ της Αλβανίας, ο Νίκος Δένδιας είπε ότι «είναι μονόδρομος όταν έχουν κάνει την εμφάνισή τους αναθεωρητικές δυνάμεις που θέλουν να επιστρέψουμε σε άλλες εποχές και αντιλήψεις και θέλουν να επηρεάσουν τα δυτικά Βαλκάνια όχι με στόχο τη συνεργασία αλλά για να δημιουργήσουν ζώνες επιρροής».

Εξάλλου, αναφέρθηκε στην ταύτιση απόψεων με την Αλβανίδα ομόλογό του Όλτα Τσάκα για την επιτάχυνση του διαλόγου στη βάση της υφιστάμενης πολιτικής συμφωνίας επί της αρχής που συνάψαμε πριν από δύο χρόνια ώστε να καταλήξουμε σε έναν συμβιβασμό που θα μας επιτρέψει να καταθέσουμε συνυποσχετικό στη Χάγη για την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας».

Δένδιας σε Ερντογάν: Θα υπερασπίσουμε με κάθε μέσο την κυριαρχία μας 

Από την πλευρά της η υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας αναφέρθηκε σε άλλα θέματα που είναι σε εκκρεμότητα, όπως η χάραξη συνόρων, με το θέμα των «πυραμίδων» αλλά και η συμφωνία για την αποφυγή μεθοριακών επεισοδίων.

Τουρκία: «Πράσινο φως» Ερντογάν για τη μαζική παραγωγή πυραύλων Tayfun

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Δένδιας στα πλαίσια της επίσκεψης στην Αλβανία θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Έντι Ράμα, ενώ κατά την παραμονή μου στα Τίρανα θα επισκεφθεί το Αρσάκειο Ελληνοαλβανικό Κολλέγιο, καθώς και το Αλβανοαμερικανικό σχολείο «Πρωταγωνιστές», το οποίο λειτουργεί υπό το ίδρυμα «Πνοή Αγάπης» της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας.

Κυπριακή ΑΟΖ - Εντοπίστηκε νέο κοίτασμα φυσικού αερίου

Σε Χειμάρρα, Λειβαδιά και Δερβιτσάνη την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αύριο θα πραγματοποιηθεί τελικά η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε χωριά της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, που είχε αναβληθεί στις 7 Δεκεμβρίου.

Μητσοτάκης: «Με το Market Pass ενοχλήθηκαν οι αριστεροί του χαβιαριού»

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου τη Χειμάρρα, τη Λειβαδιά και τη Δερβιτσάνη όπου θα έχει συναντήσεις με μέλη και εκπροσώπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top