Μπακογιάννη: Κέρδισε προσφυγή κατά του Καμμένου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

«Στο εξής κάθε υβριστής υπουργός θα λογοδοτεί για τις ύβρεις του»

Η Ντόρα Μπακογιάννη

Προσφυγή κατά του Πάνου Καμμένου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κέρδισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε στραφεί κατά του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας για συκοφαντική δυσφήμιση.

Mε καροτσάκι ο Πάνος Καμμένος μετά από τροχαίο με μηχανή

Ειδικότερα, το 2018 η Ντόρα Μπακογιάννη είχε παρευρεθεί στην τελετή ορκωμοσίας του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με πρωτοβουλία Βερολίνου οι επαφές Ελλάδας – Τουρκίας

Την ίδια ημέρα που είχε δεχθεί αυτή την πρόσκληση, ο (τότε) υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, είχε δημοσιεύσει στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ένα προσβλητικό γι’ αυτήν μήνυμα.

Η κυρία Μπακογιάννη είχε προσφύγει στα ποινικά δικαστήρια, όμως το ελληνικό κοινοβούλιο είχε αρνηθεί να άρει την ασυλία του υπουργού.

«Η άρνηση να αρθεί η ασυλία του υπουργού εμπόδισε άμεσα την πρόσβαση της κ. Μπακογιάννη σε δικαστήριο και συνεπώς τη δυνατότητά της να προστατεύσει τη φήμη της», αποφάνθηκαν οι δικαστές του ΕΔΔΑ στο Στρασβούργο.

Le Soir: Η Καϊλή ομολόγησε για τον πατέρα της και τη βαλίτσα με τα χρήματα

«Εφ’εξής, κάθε υβριστής υπουργός θα λογοδοτεί για τις ύβρεις του έναντι των Ελληνικών ποινικών δικαστηρίων, όπως συμβαίνει για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα», έγραψε η κυρία Μπακογιάννη.

Η ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη για την προσφυγή κατά του κ. Καμμένου

«Όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι απέναντι στον νόμο και στα δικαστήρια.

Όταν τον Ιούλιο του 2018 προσέβαλε την αξιοπρέπειά μου και την μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη, ο Πάνος Καμμένος κρύφτηκε ο ίδιος πίσω από την υπουργική του ασυλία για να μην επιτρέψει στην Ελληνική δικαιοσύνη να εξετάσει την μήνυσή μου για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση διά του τύπου. Από την βολική θέση του υπουργού-υβριστή τον ξετρύπωσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Η σημερινή ομόφωνη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου καταδικάζει την τότε κυβερνητική πλειοψηφία των ΣυριζΑνελ για την ποινική ασυλία που παρανόμως του παρείχε.

Εφ’εξής, κάθε υβριστής υπουργός θα λογοδοτεί για τις ύβρεις του έναντι των Ελληνικών ποινικών δικαστηρίων, όπως συμβαίνει για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα.

Χωρίς ασυλία, χωρίς προστασία της πλειοψηφίας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top