Με πρωτοβουλία Βερολίνου οι επαφές Ελλάδας – Τουρκίας

Επιβεβαιώνει η Γερμανία τη συνάντηση Μπούρα - Καλίν

«Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε και αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες αντίστοιχες επαφές», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας / Βίντεο: Σκάι

Τη συνάντηση μεταξύ της διευθύντριας του διπλωματικού γραφείου του Έλληνα πρωθυπουργού Άννας Μαρίας Μπούρα και του εκπροσώπου και σύμβουλου της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν στη γερμανική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες την περασμένη Παρασκευή, επιβεβαίωσε η γερμανική κυβέρνηση με επίσημη τοποθέτηση .

Η συνάντηση έγινε παρουσία του διπλωματικού συμβούλου του Γερμανού καφγκελάριου, Γενς Πλέτνερ.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Ερντογάν: Οι απειλές δε θα βοηθήσουν κανέναν

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έγινε μια τέτοια συνάντηση, αλλά το περιεχόμενο αντίστοιχων συνομιλιών είναι απόρρητο κι αυτό είναι λογικό. Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος εκφράστηκαν πολύ θετικά απέναντι στο γερμανικό ερώτημα, κατά πόσο μια τέτοια συνάντηση θα ήταν χρήσιμη. Η συνάντηση λοιπόν πραγματοποιήθηκε και αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες αντίστοιχες επαφές», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χεμπεστράιτ, απαντώντας σε ερώτηση για τη συνάντηση και το περιεχόμενό της.

«Πυρά» Μενέντεζ κατά Ερντογάν: «Έγκλημα πολέμου οι απειλές στην Ελλάδα»

Απαντώντας έπειτα σε διευκρινιστική ερώτηση σχετικά με το αν η συγκεκριμένη κίνηση σηματοδοτεί ουσιαστικά την έναρξη μια νέας γερμανικής πρωτοβουλίας, ο Στέφεν Χέμπεστραϊτ απάντησε: «Αυτό ελπίζουμε. Θα ακολουθήσουν κι άλλες επαφές, αλλά όλα τα υπόλοιπα παραμένουν εμπιστευτικά».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του γερμανικού μέσου, τους τελευταίους μήνες η καγκελαρία αλλά και το γερμανικό υπ. Εξωτερικών έχουν πολλές φορές εκφράσει την άποψη ότι η Γερμανία θα μπορούσε να συνδράμει με εποικοδομητικό τρόπο στον διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, εφόσον βέβαια οι δύο χώρες το επιθυμούν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top