Υποκλοπές: Και Κύρτσος  - Τέλλογλου στα θύματα σύμφωνα με το Euractiv

Νέα επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση – Τι απάντησε ο Οικονόμου

'Ερευνα σε έξι εταιρίες και σε σπίτια πραγματοποίησαν για την υπόθεση των υποκλοπών οι Αρχές -  Video: δελτίο ειδήσεων Star (13/12/2022), φωτογραφίες Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ευρωκίνηση   

Ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος και ο δημοσιογράφος, Τάσος Τέλλογλου, περιλαμβάνονται στα πρόσωπα που ήταν στόχος των υποκλοπών στην Ελλάδα,  σύμφωνα με το  EURACTIV, το οποίο ανέφερε ότι  κλιμάκιο της ΑΔΑΕ επισκέφθηκε την Πέμπτη 15/12 την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Cosmote.

Υποκλοπές: Και Κύρτσος  - Τέλλογλου στα θύματα σύμφωνα με το Euractiv

Η ΑΔΑΕ προέβη στον έλεγχο, μετά από αιτήματα που υπέβαλαν στην αρχή ο κ. Κύρτσος και ο κ. Τέλλογλου, οι οποίοι ζήτησαν να πληροφορηθούν εάν ήταν υπό παρακολούθηση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, επιβεβαιώθηκε ότι και τα δύο πρόσωπα ήταν υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες, αλλά οι λόγοι δεν αποκαλύφθηκαν, για λόγους «εθνικής ασφάλειας».

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι αρχικά τέθηκαν κωλύματα στην έρευνα από την πλευρά της Cosmote,  αλλά, η εταιρεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «δεν ισχύει σε καμία περίπτωση ότι παρεμποδίστηκε το έργο της Αρχής, ούτε ότι αμφισβητήθηκε η αρμοδιότητά της» και  προσθέτει: «Η COSMOTE εξέφρασε προβληματισμό για την διαδικασία του ελέγχου, καθώς ο σχετικός νόμος έχει αλλάξει πρόσφατα. Σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος προχώρησε απρόσκοπτα και συνεχίζεται.  Η COSMOTE συνεργάζεται πάντα με όλες τις αρμόδιες Αρχές σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να απαντήσει ποιος ο λόγος εθνικής ασφαλείας που η ΕΥΠ παρακολουθούσε Κύρτσο και Τέλλογλου

Σχετικά με το δημοσίευμα, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, σε ανακοίνωσή του στην οποία αναφέρει:   

«Η δημοκρατική εκτροπή που επιχειρεί ο κος Μητσοτάκης δεν έχει τέλος. Σύμφωνα με την αποκάλυψη του ευρωπαϊκού ιστοτόπου Euractiv, κλιμάκιο της ΑΔΑΕ σε έρευνά του στην Cosmote διαπίστωσε χθες ότι έχουν τεθεί σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ τα κινητά τηλέφωνα του κου Κύρτσου και του κου Τέλλογλου.

Μετά την επιβεβαιωμένη παρακολούθηση Χατζηδάκη, πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ της εκτροπής Μητσοτάκη, που οφείλει επιτέλους να απαντήσει στον ελληνικό λαό, χωρίς να το βάζει στα πόδια όπως τη περασμένη εβδομάδα στη Βουλή:

Ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίο, διαπιστωμένα πλέον, παρακολουθούσε έναν ακόμη ευρωβουλευτή και έναν ακόμη δημοσιογράφο;

Απαντήσεις ωστόσο οφείλουν και οι ταγοί της Δικαιοσύνης. 

Γιατί και πόσες φορές η Εισαγγελέας της ΕΥΠ, κα Βλάχου υπέγραψε τις διατάξεις παρακολούθησης;

Πως είναι δυνατόν η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αντί να σπεύδει η ίδια για έρευνα στους παρόχους, να φέρεται να εμποδίζει την έρευνα από την συνταγματικά αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή;

Αναμένουμε απαντήσεις».

Οικονόμου κατά ΣΥΡΙΖΑ: Η Ελλάδα θα παραμείνει κράτος δικαίου παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των νοσταλγών του ολοκληρωτισμού.

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε: 

«Η σταθερή και καθαρή θέση μας είναι ότι η ελληνική Δικαιοσύνη, την οποία στηρίζουμε και εμπιστευόμαστε, με την αμέριστη συνδρομή των δημοσίων αρχών, έχει αναλάβει ήδη τη διερεύνηση για τα λογισμικά παρακολούθησης και ζητημάτων που άπτονται της λειτουργίας της ΕΥΠ. Η χώρα έχει θεσμούς, νόμους και κανόνες. Η αλήθεια θα λάμψει και οι όποιες ευθύνες θα αποδοθούν δικαίως μόνο εάν τηρηθούν ευλαβικά οι νόμιμες διαδικασίες. Κι αυτό είναι ευθύνη όλων των θεσμικών οργάνων. Η λεγόμενη «πολιτική διαχείριση» θεμάτων της δικαιοσύνης και η καθ΄οιονδήποτε τρόπο προσπάθεια παρέμβασης στο έργο της, είναι το πρώτο βήμα της εκτροπής και της παραθεσμικότητας, στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλούσιο παρελθόν. Η Ελλάδα θα παραμείνει κράτος δικαίου, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των νοσταλγών του ολοκληρωτισμού».

ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ: Να πάρει θέση η κυβέρνηση   

Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ από την πλευρά του αναφέρει σε ανακοίνωσή του για το ζήτημα:     

«Είναι πράγματι φιλότιμη η προσπάθεια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου να βαφτίσει το ψάρι κρέας και να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Αντί να επαναλαμβάνει, όμως, τα ίδια πολιτικάντικα επιχειρήματα, τον καλούμε να πάρει θέση δημόσια για τη φερόμενη παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, στην έρευνα που διεξήγαγε η ΑΔΑΕ μετά τα αιτήματα του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου και του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου.

Ο κ. Μητσοτάκης πιστός στα χνάρια του προκατόχου του χρησιμοποιεί τους “αρμούς της εξουσίας” για να κρύψει την αλήθεια».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top