Παρακολουθήσεις: Σκληρή μάχη στη Βουλή για Μητσοτάκη και Τσίπρα

Στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για το νέο θεσμικό πλαίσιο για ΕΥΠ

Κυριάκος Μητσοτάκης - Αλέξης Τσίπρας

Σε υψηλούς τόνους αναμένεται να αντιπαρατεθούν σήμερα στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας, όπου θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του καθεστώτος άρσης απορρήτου των επικοινωνιών και το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ.

Ο πρωθυπουργός θα έχει την πρώτη του πλήρη τοποθέτηση για το ζήτημα των παρακολουθήσεων, μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες.

Στην ΑΔΑΕ ο Τσίπρας: Τέλος το κρυφτούλι με τους θεσμούς της Δημοκρατίας

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να κινηθεί θεσμικά εστιάζοντας στο νέο νομοσχέδιο, με το οποίο «θωρακίζεται» η λειτουργία της ΕΥΠ, χωρίς να υπονομεύεται το επιχειρησιακό έργο της.

Οι «μικροί δημοσιογράφοι» της Τρίπολης «ανέκριναν» τον Μητσοτάκη  

Παράλληλα, αναμένεται να επισημάνει πως από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστές οι «αρρυθμίες» στο σύστημα, ανέλαβε πολιτικές πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων.

Ο Αλέξης Τσίπρας στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές

Θα απορρίψει παράλληλα τις κατηγορίες περί χρήσης του λογισμικού Predator από την ΕΥΠ, αλλά και παρακολουθήσεις άλλων πολιτικών προσώπων ή και των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Κλέων Γρηγοριάδης κάνει... στριπτίζ σε ζωντανή σύνδεση με τη Βουλή!

Ο Αλέξης Τσίπρας, από την άλλη, αναμένεται να καταλογίσει στην κυβέρνηση, και τον πρωθυπουργό προσωπικά, για δημιουργία μηχανισμού παράνομων παρακολουθήσεων.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόκειται να στηλιτεύσει το νομοσχέδιο, ενώ πιθανόν να δεσμευτεί για την κατάργησή του εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top