Ο Αλέξης Τσίπρας στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές

Οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Ο Αλέξης Τσίπρας στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές

Στον Άρειο Πάγο έφτασε στις 9:00 πμ ο Αλέξης Τσίπρας για να συναντηθεί με τον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο για το θέμα των παρακολουθήσεων

Υποκλοπές: Ερώτηση Τσίπρα για τους αστυνομικούς που μετατέθηκαν στην ΕΥΠ

Στον Άρειο Πάγο έφτασε στις 9:00 πμ ο Αλέξης Τσίπρας για να συναντηθεί με τον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο για το θέμα των παρακολουθήσεων / Φωτογραφία Eurokinissi

Στην «ατζέντα» των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί το θέμα των υποκλοπών, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα ζητήσει την ενοποίηση των δικογραφιών που αφορούν τις παρακολουθήσεις.

Υποκλοπές: 5η ερώτηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη στη Βουλή  

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ντογιάκος, αναφερόμενος την Κυριακή εμμέσως πλην σαφώς στο ζήτημα των τηλεφωνικών υποκλοπών, που είναι στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, επισήμανε ότι «οι έρευνες θα προχωρήσουν χθες, με τα δεδομένα και στοιχεία που υπάρχουν» και ότι οι εισαγγελικές αρχές θα κάνουν το καλύτερο δυνατό στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα

Κατά την έξοδό του από τον Άρειο Πάγο, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Εξέφρασα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη βαθύτατη ανησυχία μου για τις εξελίξεις. Οι αποκαλύψεις των τελευταίων μηνών για τη μετατροπή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών σε παραθεσμικό παράκεντρο παρακολούθησης πολιτικών αρχηγών, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών ακόμα και δικαστών αποτελεί μεγάλη πληγή για την ίδια τη Δημοκρατία».

«Η παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων θέτει σε διακινδύνευση την ίδια την εθνική μας ασφάλεια. Έχουμε όλοι ευθύνη να μην αφήσουμε αυτή τη βαριά σκιά να πλανάται πάνω από το πολίτικο μας σύστημα και από τις Ένοπλες Δυνάμεις».

«Όλοι έχουμε την ευθύνη για την αναζήτηση των στοιχείων και των αποδείξεων για τη διαλεύκανση αυτής της δύσοσμης υπόθεσης και για να χυθεί άπλετο φως την έχει Ελληνική Δικαιοσύνη. Όλοι γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα στοιχεία και οι αποδείξεις. Εκεί όπου με βάση τον νόμο υποχρεούται να τηρούνται αρχεία των διατάξεων και των εντολών παρακολούθησης από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, και βεβαίως σε αυτούς που υπέγραφαν τις διατάξεις και τις εντολές της παρακολούθησης».

Και κατέληξε ο κ. Τσίπρας: «Θέλω να ελπίζω -και ελπίζω- ότι σε αυτή τη χώρα οι θεσμοί της Δημοκρατίας λειτουργούν ακόμα. Θέλω κλείνοντας να εκφράσω την εμπιστοσύνη μου στο θεσμό της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, για την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στον κ. Ντογιάκο

«Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα επιτελεί τον ρόλο της ως ένας εκ των βασικών πυλώνων της Δημοκρατίας μας. Απέναντι σε τεκμηριωμένες καταγγελίες και βάσιμους ισχυρισμούς, παρεμβαίνει και δεν επιτρέπει την παραμικρή σκιά. Το ίδιο είμαστε βέβαιοι ότι κάνει και σε ό,τι αφορά όσα δημοσιεύονται την τελευταία περίοδο. Η κυβέρνηση έχει από την πρώτη στιγμή δηλώσει την απόλυτη εμπιστοσύνη της στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτός είναι και ο μόνος θεσμικά ορθός τρόπος προκειμένου να διελευκανθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής σε ό,τι αφορά είτε τους αυτουργούς, είτε τους μυθοπλάστες. Καλοσωρίζουμε στην αντίληψη αυτή και τον κ. Τσίπρα, ο οποίος εξέφρασε σήμερα την εμπιστοσύνη του στο θεσμό της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Και κατέληξε ο κ. Οικονόμου: «Είναι άκρως επικίνδυνο και εθνικά επιζήμιο, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, να  διατυπώνεται ο υπαινιγμός ότι ο Πρωθυπουργός δεν εμπιστεύεται την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top