Οι «μικροί δημοσιογράφοι» της Τρίπολης «ανέκριναν» τον Μητσοτάκη  

«Η Τουρκία τα λέει στην Ελλάδα για να τα ακούνε οι Τούρκοι»  

Μητσοτάκης μικροί δημοσιογράφοι
Η συνέντευξη Μητσοτάκη στους «μικρούς δημοσιογράφους» της Αρκαδίας (πηγή kalimeraarkadia.gr)  

Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2022 η Τρίπολη υποδέχθηκε τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο πρόγραμμα του, είχε ενσωματώσει μια… διαφορετική συνέντευξη όπως αναφέρει στο σχετικό δημοσίευμα το kalimeraarkadia.gr.  Πιο συγκεκριμένα, μαθήτριες και μαθητές από το τμήμα δημοσιογραφίας «Μικροί Δημοσιογράφοι» του 2ου Προτύπου Γυμνασίου Τρίπολης έθεσαν ερωτήματα στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσα από τη δική τους οπτική, ως έφηβοι αυτής της κοινωνίας. Συντονίστρια της συζήτησης, ήταν η Έλλη Αρτοπούλου.

O K.Mητσοτάκης με τους μικρούς δημοσιογράφους της Τρίπολης (kalimeraarkadia.gr)

O K.Mητσοτάκης με τους μικρούς δημοσιογράφους της Τρίπολης (kalimeraarkadia.gr)

Έγραψαν μάλιστα οι μαθητές για την εμπειρία τους: «Μόλις έφτασε ο Πρωθυπουργός, συστήθηκε σε όλους μας και αμέσως δημιουργήθηκε ένα κλίμα οικειότητας μεταξύ μας. Λίγα λεπτά αργότερα οι κάμερες και οι προβολείς ήταν έτοιμοι. Καθίσαμε κοντά του και η συνέντευξη άρχισε!

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας αισθανθήκαμε όλοι πολύ όμορφα και άνετα μαζί του και χαρήκαμε πολύ, επειδή απάντησε στις ερωτήσεις μας. Το άγχος και η περιέργεια άρχισαν να εξαφανίζονται και τη θέση τους γρήγορα πήραν η συγκίνηση και η ευχαρίστηση. Καθώς διατυπώναμε τις απορίες μας, το θερμό χαμόγελο του Πρωθυπουργού μάς έδωσε μια αίσθηση σιγουριάς και αυτοπεποίθησης. Χαρήκαμε πολύ που άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς της γενιάς μας και νιώθουμε περήφανοι που μας δόθηκε η ευκαιρία να είμαστε η φωνή όλων των εφήβων!

Από τη συνέντευξη αυτή αποκομίσαμε σημαντικές γνώσεις και αξέχαστες εμπειρίες. Ήταν μια μοναδική συνάντηση που λίγοι έχουν την ευκαιρία να ζήσουν. Σίγουρα θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων μας ως μία από τις καλύτερες στιγμές μας στον δημοσιογραφικό χώρο».

Ο Κ. Μητσοτάκης με τους μαθητές της Τρίπολης (kalimeraarkadia.gr)

Ο Κ. Μητσοτάκης με τους μαθητές της Τρίπολης (kalimeraarkadia.gr)  

Τι είπε ο Μητσοτάκης στους μαθητές για τα βαριά λόγια της Τουρκίας

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό στην πολιτική, και στη ζωή, το βλέπετε κι εσείς καθώς μεγαλώνετε, να ξεχωρίζει κανείς το συναίσθημα από τη λογική. Και πρέπει να καταλαβαίνουμε ότι πολλές φορές ότι αυτά που λέγονται στην Τουρκία, δε λέγονται τόσο για να τα ακούσουμε στην Ελλάδα όσο για να ψηφίσουν κάποιον στις εκλογές που έρχονται στην Τουρκία» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση για τις κατηγορίες της Άγκυρας κατά της Ελλάδας.  

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «είναι καλό γενικά να μη λέγονται βαριές κουβέντες, αυτό ισχύει για όλους. Κι εσείς μερικές φορές όταν τσακωθείτε με κάποιον είναι  καλό να μη λέγονται βαριές κουβέντες γιατί μετά είναι δύσκολο να τα βρεις μαζί του.      

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top