Μητσοτάκης: Γέφυρα συμφιλίωσης Αλβανίας-Ελλάδας ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος

Αναστάσιος:  30 χρόνια αγώνα στα χαρακώματα, ο τόπος πέρασε φοβερή δοκιμασί

Μητσοτάκης Αναστάσιος
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο (φωτογραφία αρχείου Ευρωκίνηση/Τ. Μπόλαρη) 

Με θερμά λόγια αναφέρθηκε στο έργο του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τον επισκέφθηκε με την ευκαιρία της επίσκεψης στα Τίρανα για τη σύνοδο ΕΕ – Βαλκανίων  και των διμερών επαφών του με την αλβανική πολιτική ηγεσία.      

Μητσοτάκης: Αισιόδοξος για συμφωνία με Αλβανία για ΑΟΖ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας χαρακτήρισε «ιδιαίτερη χαρά, έκπληξη και τιμή για εμάς» την επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή του Έλληνα Πρωθυπουργού, τον οποίο προέτρεψε  «να συνεχίσετε το έργο σας για τη συμφιλίωση της Βαλκανικής», ενώ ζήτησε «να συμβάλουμε σε αυτό που λέγεται περισσότερη αδελφοσύνη και την αγάπη». 

Ο  κ. Αναστάσιος αναφέρθηκε και στις ιστορικές δοκιμασίες που πέρασε η Αλβανία, υπενθυμίζοντας την απαγόρευση κάθε θρησκείας και το κλείσιμο των εκκλησιών και όλων των τόπων λατρείας από το καθεστώς του Εμβέρ Χότζα.    

Αλβανία: Γρονθοκοπούν τον Μπερίσα στη μέση του δρόμου - Δείτε το video  

«30 χρόνια αγώνα σε αυτά τα χαρακώματα, παραμένει βασικός μας στόχος η ανάσταση του Χριστού. Αυτός ο τόπος πέρασε φοβερή δοκιμασία όταν προσπάθησαν να τον πείσουν ότι ο Θεός πέθανε. ‘Αρα, όλα αυτά τα χρόνια ζούμε τη χαρά της Αναστάσεως» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, ο οποίος δώρισε μία εικόνα.   

Μητσοτάκης: Αποκούμπι ο Αναστάσιος για την ελληνική εθνική μειονότητα – ανανεώνω το ραντεβού για την επίσκεψη στη Χειμάρρα         

«Με συγκινείτε πάρα πολύ. Μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς» απάντησε ο πρωθυπουργός  στον Αρχιεπίσκοπο τον οποίο συνεχάρη για το έργο του. Τόνισε ακόμη ότι «η θέση Δυτικών Βαλκανίων και Αλβανίας βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης». 

Αναβάλλεται η ιστορική επίσκεψη Μητσοτάκη σε Χειμάρρα και Δερβιτσάνη

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην αναβολή της επίσκεψης στη Χειμάρρα και άλλες περιοχές, όπου θα συναντιόταν με εκπροσώπους της ελληνικής εθνικής μειονότητας. 

Δήλωσε συγκεκριμένα απευθυνόμενος στον κ. Αναστάσιο:       

«Είστε γέφυρα συμφιλίωσης μεταξύ των δύο χωρών και αποκούμπι για ελληνική εθνική μειονότητα που ήθελα να επισκεφτώ αύριο, αλλά ο καιρός δεν μας το επέτρεψε… ανανεώνω το ραντεβού πολύ σύντομα γιατί αισθάνομαι την ανάγκη να βρεθώ δίπλα στους ομοεθνείς μας που ζουν και διαπρέπουν εδώ και να τους παρέχουμε μέγιστη στήριξη ως ελληνικό κράτος». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top