Τσίπρας: Όρος επιβίωσης για τη Δυτική Μακεδονία η μείωση του ΕΦΚ

«Οργώνει» δύσκολες Περιφέρειες για τον ΣΥΡΙΖΑ

Διήμερη περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία πραγματοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε στη Φλώρινα με πολίτες, αγρότες και επαγγελματίες , για τα ζητήματα που τους απασχολούν, όπως η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια, ενώ σήμερα επισκέπτεται την Καστοριά.

Ο Αλέξης Τσίπρας στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές

Διήμερη περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία πραγματοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας

Οι επιπτώσεις της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης στη Δυτική Μακεδονία, ιδιαίτερα στο νομό της Φλώρινας, είναι περισσότερο δυσβάσταχτες από άλλες περιοχές της χώρας λόγω του υψηλού κόστους για τη θέρμανση, επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΗΠΑ: Η Ελλάδα προμηθευτής ενέργειας της ΕΕ στη θέση της Gazprom!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι οι επιπτώσεις της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης στη Δυτική Μακεδονία, ιδιαίτερα στο νομό της Φλώρινας, είναι περισσότερο δυσβάσταχτες από άλλες περιοχές της χώρας

«Για όλη την Ελλάδα θα έπρεπε η κυβέρνηση εδώ και καιρό να είχε προβλέψει την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα χαμηλότερα προβλεπόμενα επίπεδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο στο πετρέλαιο θέρμανσης όσο και στα καύσιμα. Για την Φλώρινα, όμως και για τις περιοχές που αντιμετωπίζουν μακρύ και παρατεταμένο χειμώνα, αυτό αποτελεί όρο επιβίωσης», είπε ο κ. Τσίπρας.

Σε ισχύ το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και το όριο τιμής

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο για την περιοχή, που να διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας

«Δεν μπορούμε ως πολιτεία να αποδεχόμαστε το γεγονός ότι θα έχουμε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Δεν μπορούμε ως πολιτεία να αποδεχόμαστε το γεγονός ότι θα έχουμε συνανθρώπους μας να μένουν αβοήθητοι στο κρύο και στην παγωνιά», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ακρίβεια: Ποδαρικό με αυξήσεις - «φωτιά» θα κάνει το 2023  

Ο Αλέξης Τσίπρας, σε μια προσπάθεια να «σπάσει» τον πάγο σε περιοχές, που θεωρούνται δύσκολες για τον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο για την περιοχή, που να διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας.

«Εμείς είμαστε εδώ για να ακούσουμε τους πολίτες αλλά και να δώσουμε τη δέσμευσή μας ότι η Δυτική Μακεδονία δεν θα μείνει μόνη, ότι η Δυτική Μακεδονία θα έχει μέλλον και προοπτική, δεν θα γίνει μαύρη κηλίδα στον χάρτη», σημείωσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top