Μητσοτάκης για τράπεζες: Μέτρα στήριξης δανειοληπτών από τα κέρδη τους

Εξέφρασε την ενόχλησή του και ζήτησε να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημέρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις τράπεζες και τα επιτόκια / Βίντεο: Mega

Ανοικτά εξέφρασε την ενοχλησή τους για τη στάση των τραπεζών, μετά και την αύξηση των επιτοκίων δανεισμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τις τράπεζες να στηρίξουν τα νοικοκυριά μειώνοντας τα υψηλά κέρδη τους.

Μητσοτάκης: Απολύτως εφικτός ο στόχος της αυτοδυναμίας

«Οι τράπεζες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καλώντας τις τράπεζες να στηρίξουν τα ευάλωτα νοικοκυριά και να αποτρέψουν τη δημιουργία μιας νέας γενιάς «κόκκινων δανείων».

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τις τράπεζες να στηρίξουν τα νοικοκυριά από τα υψηλά κέρδη τους

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα των χαμηλών επιτοκίων στις καταθέσεις, αλλά και τις υψηλές προμήθειες σε κάποιες συναλλαγές.

Τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων για την ενεργειακή κρίση

«Είμαι σίγουρος ότι θα καταλήξουμε σε μια θετική λύση για τους δανειολήπτες και τους καταθέτες αλλά και τις ίδιες τράπεζες που έχουν στηριχθεί πολύ», είπε, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι αυτή δε θα είναι μέσω του προϋπολογισμού, αλλά «από τα κέρδη τους».

Οικονόμου: Η απάντηση για τις εκλογές - Το σενάριο για μετά το Πάσχα

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα των χαμηλών επιτοκίων στις καταθέσεις, αλλά και τις υψηλές προμήθειες σε κάποιες συναλλαγές

Η κυρία Σακελλαροπούλου, από την πλευρά της, σημείωσε πως είναι σημαντικός ο ρόλος των τραπεζών και τόνισε πως ελπίζει «έστω και πιεζόμενες, να στηρίξουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις». 

Στήριξη των πολιτών από τις τράπεζες ζήτησε και ο Χρήστος Σταϊκούρας

Να συμβάλει ενεργά το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην στήριξη των πολιτών που πιέζονται τα εισοδήματά τους, λόγω του υψηλού πληθωρισμού και της αύξησης του κόστους χρήματος εξαιτίας της συσταλτικής νομισματικής πολιτικής, ζήτησε σήμερα μετά την συνάντηση που είχε ο υπουργόε Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με τους εκπροσώπους των τραπεζών.

Moody’s: Αναβάθμισε κατά μία έως δύο βαθμίδες έξι ελληνικές τράπεζες

Ο υπουργός σημείωσε - μεταξύ άλλων - ότι οι προκλήσεις είναι μεγάλες και θα πρέπει και το χρηματοπιστωτικό σύστημα να ακολουθήσει την πολιτική της κυβέρνησης που ουσιαστικά στηρίζει τα εισοδήματα των πολιτών που πιέζονται, συμβάλλοντας με τον δικό του τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση.

Λαγκάρντ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα αύξηση επιτοκίων! 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο κάλεσε τις τράπεζες σε εύλογο χρονικό διάστημα, και το αργότερο μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις για μία σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν, με την επιτάχυνση των ρυθμίσεων, μέσα από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, την στήριξη των ενήμερων δανειοληπτών, την αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων και την επανεξέταση των χρεώσεων στις τραπεζικές εργασίες.

Σταϊκούρας: Έκτακτη εισφορά 373 εκατ. ευρώ στα υπερκέρδη ηλεκτροπαραγωγών

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top