Θάνος Πλεύρης για Κιβωτό: «Aν ισχύουν οι καταγγελίες κόσμος θα μπει φυλακή»

«Η Πολιτεία θα παρέμβει άμεσα για να προστατευτούν αυτά τα παιδιά»

Δηλώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για τις εξελίξεις της Κιβωτού του Κόσμου / Βίντεο ΣΚΑΪ

«Aν ισχύουν οι καταγγελίες μιλάμε για πολύ σκληρά κακουργήματα, μιλάμε για κόσμο που θα μπει φυλακή», επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και βάναυσες συμπεριφορές στην Κιβωτό του Κόσμου.

Αντικαθίσταται η διοίκηση στην Κιβωτό του Κόσμου με απόφαση της κυβέρνησης

«Η Πολιτεία θα παρέμβει άμεσα για να προστατευτούν αυτά τα παιδιά» υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης. Σημειώνεται ότι για το θέμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, και σε λίγο αναμένονται ανακοινώσεις.

«Η Κιβωτός ήταν από τις ΜΚΟ που είχαν πολλή απήχηση στην κοινωνία… Είναι εξοργιστικά αυτά που διαβάσαμε, στον βαθμό που ισχύουν οι καταγγελίες. Όσο και αν μια ΜΚΟ τυγχάνει να έχει καλό όνομα αυτό δεν φτάνει, και είναι υποχρέωση της πολιτείας να την παρακολουθεί» τόνισε ο υπουργός.

«Aν ισχύουν οι καταγγελίες μιλάμε για πολύ σκληρά κακουργήματα, μιλάμε για κόσμο που θα μπει φυλακή», επισήμανε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης \ Φωτογραφία Eurokinissi

Στόχος, σημείωσε ο υπουργός, είναι να βγαίνουν γρήγορα τα παιδιά από τα ιδρύματα. Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Μιχαηλίδη είχε φέρει νομοσχέδιο που στόχευε σε αυτό. 

Για σοκαριστική υπόθεση έκανε λόγο μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χάρης Κονιδάρης, στον απόηχο της παρέμβασης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών. Διευκρίνισε ότι η Αρχιεπισκοπή δεν είχε καμία σχέση με την Κιβωτό. 

«Κιβωτός του Κόσμου»: Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

Ένταση στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στο κτίριο της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό, με έναν άνδρα να φωνάζει και να προκαλεί φθορές στον χώρο. Το συγκεκριμένο άτομο έσπασε την πόρτα, και πέταξε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενώ μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι «τους έχουν πάρει τα παιδιά». 

Δήλωσε ότι είναι ο πρόεδρος των Σύρων Ελλάδος, ο οποίος προσήλθε στο κτίριο μαζί με μια οικογένεια Σύρων οι οποίοι καταγγέλλουν ότι η δομή τούς έχει πάρει τέσσερα παιδιά, από δύο σε δύο διαφορετικές δομές. 

Υπήρχαν πολλά επεισόδια σε βάρος των παιδιών ανέφεραν. Κατήγγειλαν δε, ότι έκλειναν τα παιδιά σε κλουβί για πουλιά για μέρες χωρίς να τους δίνουν τροφή. 

Όπως είπε ο κ. Κονιδάρης, αν ευσταθούν οι καταγγελίες οι οποίες αφορούν τον Πατέρα Αντώνιο, τότε θα αποδοθεί  Δικαιοσύνη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top