Ειδικό Δικαστήριο: Ξεκινά η δίκη του Νίκου Παππά - «Πολιτική η δίωξή μου»

«Ο Μητσοτάκης προσβάλλει βάναυσα τη Δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα»

Ειδικό Δικαστήριο: Ξεκινά η δίκη του Νίκου Παππά (Video Star) 

Στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου θα καθίσει ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς, στη δίκη που ξεκινάει σήμερα με τον ίδιο κατηγορούμενο για τους χειρισμούς του στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Συγκατηγορούμενός του είναι ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος φέρεται ως συνεργός στην αξιόποινη πράξη του πρώην υπουργού.

Το Ειδικό Δικαστήριο για τον Νίκο Παππά, με πρόεδρο την αρεοπαγίτη Ιωάννα Κλάπα – Χριστοδουλέα, θα διεξάγεται παράλληλα με το Ειδικό Δικαστήριο, που ήδη έχει ξεκινήσει με κατηγορούμενο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ξεκίνησε η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο για Παπαγγελόπουλο – Τουλουπάκη

Οι δύο δίκες θα διαξάγονται στην ίδια αίθουσα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και θα διεξάγονται εναλλάξ, κάθε μεσημέρι, κατόπιν συνεννόησης.

Μητσοτάκης:  Όχι στον διχασμό – Η οικονομία θα κρίνει τις εκλογές   

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη μετά τις καταγγελίες του κ. Καλογρίτσα περί εικονικής συναλλαγής του με λιβανέζικο κατασκευαστικό όμιλο, προκειμένου να εξασφαλίσει την εγγυητική επιστολή των 3 εκατ. ευρώ, που απαιτούσε ο νόμος για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Tips εξοικονόμησης ενέργειας - Πώς θα μειώσετε τους λογαρισμούς ρεύματος

Ο επιχειρηματίας έχει καταθέσει στη Βουλή, αλλά και στη Δικαιοσύνη, πως κεντρικό ρόλο στο σχέδιο αυτό είχε ο Νίκος Παππάς, καθ’ υπόδειξη του οποίου, έγινε η εικονική σύμβαση με το λιβανέζικο κατασκευαστικό όμιλο, προκειμένου η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αποκτήσει κανάλι της δικής της επιρροής.

Ο κ. Καλογρίτσας έχει υποστηρίξει πως γνώριζε πως θα καταστεί κατηγορούμενος αλλά το έκανε για να αποκαταστήσει το όνομα και την υπόληψή του. 

Νίκος Παππάς: Πολιτική η δίωξή μου – Υπεύθυνος του θεσμικού ξεπεσμού ο Μητσοτάκης

Ο Νίκος Παπάς αρνείται την πράξη που του αποδίδεται υποστηρίζει ότι όλα έγιναν νόμιμα και έχει κάνει λόγο για εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης.

Τέλη Κυκλοφορίας 2023: Αναρτήθηκαν στο MyCar – Πώς θα τα εκτυπώσετε

«Με τη δίκη, που αρχίζει σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης προσβάλλει βάναυσα, με πρωτοβουλία και ευθύνη του, την Δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα. Ο βασικός υπεύθυνος του θεσμικού ξεπεσμού της πατρίδας μας, εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη. Σεβόμενος σε κάθε περίπτωση την ανεξαρτησία της, δεν θα συμβάλλω σε αυτή την εργαλειοποίηση. Η δίωξή μου είναι πολιτική», τονίζει ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Θεανώ Φωτίου: Η δήλωση για τις παρακολουθήσεις που… άναψε φωτιές

«Η στάση μου συνεπώς, δεν μπορεί παρά να είναι πολιτική. Ως Υπουργός της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, συνέβαλα ώστε να μπει για πρώτη φορά μετά από δεκαετίεςς τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, να εφαρμοστεί το Σύνταγμα, να μπει τέρμα στην ασυδοσία και για πρώτη φορά να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου. Αυτή την αλήθεια, καμία δίωξη δεν μπορεί να την κρύψει», καταλήγει ο κ. Παππάς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top