Ξεκίνησε η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο για Παπαγγελόπουλο – Τουλουπάκη

Και μήνυση Πιτσιόρλα κατά του πρώην Διοικητή της ΕΥΠ Ρουμπάτη       

Ξεκίνησε σήμερα στο Ειδικό Δικαστήριο η δίκη του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της τέως εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη για την υπόθεση της Novartis.

Novartis: Πρόταση για ειδικό δικαστήριο σε Παπαγγελόπουλο και 3 εισαγγελείς

Όπως ανακοίνωσε επίσης ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατέθεσε μηνυση κατά της ΕΥΠ για το κακούργημα της παραβίασης ασφάλειας επικοινωνιών και για παραβίαση τηλεφωνικού απορρήτου. Παράλληλα έδωσε κατάθεση στον εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση και ζήτησε να κληθούν νέοι μάρτυρες και να κατασχεθούν έγγραφα. 

Κατάθεση Ανδρουλάκη στην Εισαγγελέα για Predator – παρακολουθήσεις 

Μήνυση κατέθεσε και ο Στέργιος Πιτσιόρλας κατά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη  μετά την παραδοχή του ότι τον παρακολουθούσε το 2015.

Πιτσιόρλας: Περιμένω τοποθέτηση από Τσίπρα για την παρακολούθησή μου

Η έναρξη της δίκης στο Ειδικό Δικαστήριο  

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η δίκη των εισαγγελέων. Στα μπροστινά εδώλια βρίσκονται οι κατηγορούμενοι  Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Ελένη Τουλουπάκη. Στα τελευταία έδρανα κάθονται οι εισαγγελείς που έχουν καταγγείλει τον άλλοτε συνάδελφό τους: Ελένη Ράικου, Παναγιώτης Αθανασίου και Γεωργία Τσατάνη.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η Ελένη Τουλουπάκη αντιμετωπίζουν κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για κατάχρηση εξουσίας. 

Ο κ. Παπαγγελόπουλος σε δήλωσή του έκανε λόγο για «πολιτικούς απατεώνες» οι οποίοι, όπως ανέφερε ο ίδιος, «με στοχοποίησαν, προσπάθησαν να με εξοντώσουν και με στέλνουν στο Ειδικό Δικαστήριο». 

 «Περιμένουμε σήμερα από τους ανώτατους δικαστές του Ειδικού Δικαστηρίου μια απόλυτα δίκαιη δίκη» δήλωσε ο συνήγορος της Ελένης Τουλουπάκη, Βασίλης Χειρδάρης. 

Novartis:Σε απολογία η πρώην εισαγγελέας Τουλουπάκη για τους χειρισμούς της

«Ασκούσε πιέσεις για συγκεκριμένες υποθέσεις ο Παπαγγελόπουλος»

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος θα έχει απέναντι του τρεις άλλοτε συναδέλφους τους που τον έχουν καταγγείλει ότι τους ασκούσε πιέσεις.

 «Μια εισαγγελική λειτουργός θεωρείται Συνταγματικά και πραγματικά ανεπίτρεπτο να δέχεται τέτοιου είδους παρεμβάσεις από την εκτελεστική εξουσία», δήλωσε ο συνήγορος της Γεωργίας Τσατάνη, Θέμης Σοφός. 

Η ακροαματική διαδικασία διεκόπη καθώς οι κατηγορούμενοι αμφισβήτησαν τη νομιμότητα της σύνθεσης του ειδικού δικαστηρίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top