Δένδιας: Η Τουρκία αγνοεί τη γεωγραφία και την κοινή λογική

«Η Ελλάδα μετατρέπεται σε κόμβο φυσικού αερίου και ενέργειας»  

Η συνάντηση Δένδια με τον ΥΠΕΞ του Λιβάνου (Video Star, φωτογραφίες Ευρωκίνηση/ Β.Ρεμπάπης)      

«Η Τουρκία αγνοεί τη γεωγραφία, αλλά και την απλή  κοινή λογική», όπως αποδεικνύει το πρόσφατο άκυρο «μνημόνιο» εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων που υπέγραψε η Τουρκική κυβέρνηση με την προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης, δήλωσε ο Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου, Αμπ. Χαμπίπ.  

 

Ο Δένδιας παρέλαβε τον Τζιτζικώστα από τη Σμύρνη με αεροσκάφος! 

Με αυτά τα λόγια, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών «προσγείωσε» απότομα τους γείτονες οι οποίοι δεν υπέγραψαν απλώς ενεργειακή συμφωνία με την κυβέρνηση της Τρίπολης - η θητεία της οποίας έχει λήξει - αλλά έφτασαν και στο σημείο να αντιδράσουν στις έρευνες που ξεκίνησε η Ελλάδα σε Πελοπόννησο και Κρήτη.

Δένδιας: Δεν είναι η Ελλάδα αυτή που καλλιεργεί την ένταση με την Τουρκία  

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στη συμφωνία για θαλάσσιες ζώνες Ισραήλ-Λιβάνου, λέγοντας ότι η χώρα μας προσβλέπει σε συμφωνία για ΑΟΖ με τη Λιβύη, αλλά μόλις προκύψει εκλεγμένη κυβέρνηση. 

Δένδιας στην ΥΠΕΞ Βελγίου: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε κόμβο φυσικού αερίου και ενέργειας  

Νωρίτερα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ συνάντησε την ομόλογό του από το Βέλγιο Hadja Lahbib και μιλώντας για τα ενεργειακά, της είπε ότι «η Ελλάδα μετατρέπεται σε κόμβο εισαγωγής φυσικού αερίου και ενέργειας στα Βαλκάνια και στην κεντρική Ευρώπη».

Δένδιας με ΥΠΕΞ Βελγίου

Ο Ν. Δένδιας με την ΥΠΕΞ του Βελγίου Hadja Lahbib (Ευρωκίνηση/Β. Ρεμπάπης)  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top