Ο Δένδιας παρέλαβε τον Τζιτζικώστα από τη Σμύρνη με αεροσκάφος! 

Ισχυρό μήνυμα στην Τουρκία από την ελληνική πλευρά 

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας παρέλαβε με το κυβερνητικό αεροσκάφος τον Απόστολο Τζιτζικώστα από το αεροδρόμιο της Σμύρνης (φωτογραφία twiitter Απ. Τζιτζικώστα, Video Star)     

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας  Απόστολος Τζιτζικώστας βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες στην Ελλάδα,  καθώς τον παρέλαβε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με το κυβερνητικό αεροσκάφος, από το αεροδρόμιο της Σμύρνης, όπως ενημέρωσε ο ίδιος ο περιφερειάρχης, με την ανάρτησή του στο twitter!   

«Λίγο πριν τη 01:00 χθες αργά το βράδυ προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας μαζί με τον φίλο, Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. Σας ευχαριστώ για ακόμη μια φορά για την αγάπη και την υποστήριξή σας. Τέλος καλό, όλα καλά» έγραψε ο κ. Τζιτζικώστας στην ανάρτησή του στο twitter. 

 

Νέα τουρκική πρόκληση: Απαγόρευσαν στον Τζιτζικώστα την είσοδο στη χώρα

Σε retweet του επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter: «Αντιδράσαμε από την πρώτη στιγμή στην καταχρηστική κράτηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα  και στην απαράδεκτη απαγόρευση εισόδου από τις τουρκικές αρχές και κινητοποιηθήκαμε για την παροχή αρωγής».

 

Πρόκειται για ένα ισχυρό μήνυμα ενόχλησης από την ελληνική πλευρά για την απαράδεκτη στάση της Τουρκίας.   

Δένδιας στη RAI για τουρκολιβυκό: Σαν να κάνει η Ελλάδα ΑΟΖ με... Τυνησία

Να σημειωθεί ότι o περιφερειάρχης μετέβη στη Σμύρνη με το πλοίο της νέας γραμμή που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Σμύρνη, ώστε να προεδρεύσει στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των περιφερειαρχών, αλλά η Τουρκία του απαγόρευσε την είσοδο! 

Απόστολος Τζιτζικώστας: «Απαράδεκτη η απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία»

H έντονη διαμαρτυρία του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών

Ο περιφερειάρχης παρέμεινε εγκλωβισμένος για αρκετές ώρες στο λιμάνι, με την είδηση να προκαλεί σάλο και  το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών να αντιδρά εντονότατα, εκδίδοντας ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: 

 Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη και εντελώς καταχρηστική κράτηση και απαγόρευση εισόδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη νωρίτερα σήμερα.

Αναμένουμε από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές να δοθούν άμεσα εξηγήσεις και τις καλούμε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Η ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, καθώς και το Γενικό Προξενείο στη Σμύρνη κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή προβαίνοντας σε σχετικές παραστάσεις προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών».

Αποτέλεσμα της έντονης αντίδρασης ήταν όπως φαίνεται και η παραλαβή του Απ. Τζιτζικώστα από τον ίδιο τον  Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, κατά την επιστροφή από το Άμπου Ντάμπι, όπου συμμετείχε σε φόρουμ.          

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top