Αποκλειστικό Star: Πότε θα στείλει η Ελλάδα επιστολή σε ΟΗΕ για τα νησιά 

Τουρκική ήττα για το μνημόνιο με τη Λιβύη

Πότε θα στείλει η Ελλάδα επιστολή στον ΟΗΕ για τα νησιά (video Star)    

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε η Κατερίνα Τσαμούρη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η Ελλάδα ετοιμάζεται να στείλει επιστολή στον ΟΗΕ, ως απάντηση στα «όνειρα» της Τουρκίας για αφοπλισμό των νησιών μας. 

Επιστολή-πρόκληση Άγκυρας στον ΟΗΕ για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών

Όπως συγκεκριμένα ανέφερε η Κ. Τσαμούρη, είναι θέμα χρόνου να στείλουμε την επιστολή στον ΟΗΕ. Αυτό ενδέχεται να γίνει ακόμα και εντός του Νοεμβρίου. Ήδη, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star, το νομικό μας γραφείο συντάσσει το κείμενο, που θα αποδομεί μία προς μία τις τουρκικές αιτιάσεις για αφοπλισμό των νησιών μας και θα βάζει «μπλόκο»  στα τουρκικά όνειρα για αποστρατιωτικοποίηση. «Μπλόκο» είχαμε όμως από τον ΟΗΕ και  στα... τουρκολιβυκά «όνειρα» για έρευνες υδρογονανθράκων στην Μεσόγειο: 

Νίκος Δένδιας: «Ανησυχία για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία»

Τουρκική ήττα στον ΟΗΕ για το «μνημόνιο» με τη Λιβύη  

Η διπλωματική συντάκτρια του Star αναφέρθηκε και στο κείμενο του ΟΗΕ το οποίο στο άρθρο 6 «καίει» την Τουρκία. Είναι το άρθρο που προσπάθησε να... «εξαφανίσει» ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ, Σινιρλίογλου. Ζήτησε να διαγραφεί επειδή απαγορεύει ρητά  στην προσωρινή κυβέρνηση της Τρίπολης να συνάπτει διεθνείς συμβάσεις! Όπως αυτή που υπέγραψαν Τσαβούσογλου - Ντμπεϊμπά για έρευνες υδρογονανθράκων.  

άρθρο 6 στο κείμενο του ΟΗΕ για τουρκολιβυκό σύμφωνο

Το άρθρο 6 στο κείμενο του ΟΗΕ για το τουρκολιβυκό σύμφωνο 

Δεν του «πέρασε» όμως του Σινιρλίογλου και ομόφωνα το Συμβούλιο Ασφαλείας αποφάσισε: Και  να ανανεώσει για έναν ακόμη χρόνο την Αποστολή Υποστήριξης στη Λιβύη kai να συμπεριλάβει στο σχετικό κείμενο αυτό το άρθρο. Μία εξέλιξη που ασφαλώς ικανοποιεί την Αθήνα. 

Μητσοτάκης στη Λιθουανία: Τι είπε για ενέργεια και τουρκικές προκλήσεις 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top