'Ερχεται ειδικό ποινικό μητρώο για αδικήματα σε βάρος ανηλίκων

Άμεσα αναμένεται η ρύθμιση

νομοθετική ρύθμιση για σεξουαλική κακοποίηση

Ένα Ειδικό Ποινικό Μητρώο για αδικήματα σεξουαλικής φύσης ή και κακοποίησης ανηλίκων, ετοιμάζεται να δημιουργήσει η κυβέρνηση με ρύθμιση που θα έρθει άμεσα.

Κολωνός: Ποιοι είναι οι 3 συλληφθέντες - Τους «πρόδωσαν» τα μηνύματα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Ευγενίδη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δημιουργήσει μια ειδική υποενότητα στο Ποινικό Μητρώο του καθενός, ειδικά για τα αδικήματα εναντίον ανηλίκων.

Η ρύθμιση θα αφορά όλα τα αδικήματα γενετήσιας ελευθερίας κατά ανηλίκων, -όπως βιασμό, ασέλγεια-, την ενδοοικογενειακή βία, αλλά και άλλα αδικήματα, όπως την αρπαγή.

Με το ισχύον σύστημα, ένα αδίκημα μπαίνει στο ποινικό μας μητρώο όταν υπάρξει μια τελεσίδικη απόφαση. Ωστόσο, με τη νέα ρύθμιση, για τα προαναφερόμενα αδικήματα, η εγγραφή στο ποινικό μητρώο θα γίνεται τη στιγμή άσκησης της ποινικής δίωξης και για όσο διαρκεί η δικαστική διαδικασία. 

Αυτή η «μαύρη λίστα» θα απευθύνεται ιδιαίτερα σε εργοδότες, αλλά είναι σημαντική και για το Δημόσιο, ώστε να γνωρίζουν τι κάνουν οι εργαζόμενοι τους ή οι δυνητικοί εργαζόμενοί τους, καθώς είναι αδιανόητο ορισμένες φορές να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι σε θέσεις που προϋποθέτουν επαφή με παιδιά.

Η σημαντική αυτή ρύθμιση εντάσσεται στο ευρύτερο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top