Πλεύρης: «Σκέψεις να σβηστεί το πρόστιμο σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών»

Θα επανεξεταστεί και το θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Τη διαγραφή των προστίμων που είχαν επιβληθεί στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, εξετάζει το υπουργείο Υγείας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός, Θάνος Πλεύρης

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε πως η σχετική απόφαση εξετάζεται, αλλά αν ισχύσει θα είναι μόνο για τους ανεμβολίαστους που τελικά εμβολιάζονται. 

«Ανησυχούμε για τη συνύπαρξη γρίπης και κορωνοϊού» - Τι δήλωσε ο Πλεύρης

«Δεν ήταν εισπρακτικό μέτρο, ο στόχος ήταν να διαγραφεί το πρόστιμο. Εκτιμώ ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε ανακοινώσεις» σημείωσε ο υπουργός.

Πλεύρης: Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Παράλληλα ο κ. Πλεύρης αποκάλυψε ότι θα επανεξεταστεί και η απόφαση για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που τέθηκαν εκτός ΕΣΥ. 

«Η θέση μου η προσωπική, και δεν την κρύβω, είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να είναι εκτός ΕΣΥ, ασχέτως της πανδημίας. Είναι άνθρωποι που δεν πιστεύουν στην επιστήμη. Γιατρός και νοσηλευτής που δεν πιστεύει στην επιστήμη δεν έχει θέση στο δημόσιο σύστημα υγείας», είπε και πρόσθεσε:

Πλεύρης: Θα εξετάσουμε αν και πού θα επεκταθεί η υποχρεωτική μάσκα

«Η απόφαση της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή και η απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε συνταγματικό το μέτρο, ορίζει ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα βάσει της πορείας της πανδημίας θα πρέπει να εκτιμούμε αν μπορούν ή όχι να επιστρέψουν. Το εκτιμήσαμε τον Δεκέμβριο του 2021 και τον Μάρτιο του 2021 και κρίναμε ότι πρέπει να πάμε μέχρι τον Δεκέμβριο και τον Μάρτιο του 2022. Τι λέμε τώρα; Ότι εντός Οκτωβρίου θα γίνει επανεξέταση του μέτρου. Επανεξέταση του μέτρου δεν σημαίνει επιστροφή. Σημαίνει ότι επανεξετάζεται. Μπορεί με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία να κριθεί ότι πρέπει να επιστρέψουν, μπορεί να κριθεί ότι θέλουμε να δούμε τα επιδημιολογικά στοιχεία του φθινοπώρου και του χειμώνα. Εάν παρθεί απόφαση ότι με βάση τα επιδημιολογικά μπορούν να επιστρέψουν θα επιστρέψουν άμεσα».

Πλεύρης για κορωνοϊό: Αν χρειαστούν νέα μέτρα το φθινόπωρο, θα είναι ήπια

Εξήγησε επίσης ότι τυχόν απόφαση για την επιστροφή τους στο ΕΣΥ δεν έχει να κάνει με κενά, καθώς «στα 127 νοσοκομεία και τα 310 κέντρα υγείας της χώρας μόνο 200 γιατροί τέθηκαν σε αναστολή και οι περισσότεροι ήταν διοικητικοί». 

Σημείωσε δε ότι για να καλυφθούν τα κενά των ανεμβολίαστων υγειονομικών, είχαν επιστρατευτεί 1.000 άτομα, που θα φύγουν στην περίπτωση επιστροφής των ανεμβολίαστων, όπως προβλέπει ο νόμος. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top